This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Zweedse les - Handig om te weten

Praktische informatie voor je Zweedse les

Voordat je met je cursus Zweeds begint, is het handig om een aantal dingen te weten. Een nieuwe taal leren is namelijk behalve heel leuk ook best spannend, en daarom kan het zijn dat je een paar vragen hebt. Hoe moeilijk is het bijvoorbeeld om Zweeds te leren? Dat is natuurlijk voor iedereen anders, en hangt af van je eigen inzet, je voorkennis en je aanleg voor vreemde talen. Maar in het algemeen is Zweeds geen moeilijke taal, omdat veel woorden op de Nederlandse, Engelse of Duitse woorden lijken en de zinstructuur vrij simpel is. Het enige lastige aan de Zweedse taal is de uitspraak, omdat veel uitgangen ‘ingeslikt’ worden en de taal met veel verschillende toonhoogten gesproken moet worden. Daarom duurt het bij de meeste cursisten wel even voordat ze een gesprekje in het Zweeds kunnen voeren, om dit op de goede manier te kunnen is het doorgaans nodig om ongeveer een half jaar les te hebben.

Het is handig om te weten dat je altijd een of meerdere lesboeken nodig hebt om deel te kunnen nemen aan de cursus. De lesboeken bieden je structuur, woordenlijsten en oefeningen om thuis te maken. Deze zitten echter bijna nooit bij de cursusprijs inbegrepen, het is dus verstandig om de boeken van tevoren zelf aan te schaffen. Een Zweeds lesboek kost gemiddeld zo’n 30 euro, de prijzen verschillen echter erg per uitgever en soort boek. Kijk dus goed waar je de goedkoopste lesboeken kan vinden (tweedehands zijn de boeken bijvoorbeeld goedkoper).

Een Zweedse les duurt gemiddeld een tot twee uur, maar je kan er bij sommige aanbieders ook voor kiezen om korter dan een uur les te hebben. Om de Zweedse taal goed onder de knie te krijgen is het voldoende om eens per week les te hebben, maar als je binnen kortere tijd een hoger niveau wil behalen kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld twee keer per week les te nemen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om thuis te oefenen, zodat je de stof goed kan onthouden en elke les goed voorbereid bent. Het is daarom verstandig om elke dag even een kwartiertje te oefenen en bijvoorbeeld tien nieuwe woordjes te leren.

De meeste taalscholen bieden zowel groepsles als privéles aan, maar sommige aanbieders geven alleen privéles. Dit kan zijn vanwege gebrek aan ruimte of cursisten. Privéles kan echter heel voordelig zijn, omdat je binnen kortere tijd een hoger niveau bereikt. Dit komt door de intensieve, persoonlijke begeleiding die je bij privéles krijgt. Maar groepsles is de ideale optie voor cursisten met een kleiner budget, omdat het altijd goedkoper is dan privéles.

Maar hoe lang duurt het nu voordat je vloeiend Zweeds kunt spreken? Dat verschilt natuurlijk per persoon, maar bij de meeste mensen duurt dit twee tot drie jaar. Dit heeft niet zozeer met de grammatica, spelling of moeilijke woorden te maken maar vooral met het feit dat de uitspraak en toonhoogte erg moeilijk zijn, en het spreektempo van de Zweden hoog is. Maar door veel te oefenen en Zweeds te praten kom je er vanzelf!

Cursus Zweeds

Scandinavië is al een tijdje hip en happening, en Zweden al helemaal. Daarom is het heel leuk en actueel om Zweeds te leren en de cultuur en gewoontes te ontdekken die in Nederland zo’n hype geworden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Ikea, de Zweedse lifestyle en de prachtige natuur die het een populair vakantieland maakt. Zweeds leren is dus helemaal van deze tijd, en zal je goed op weg helpen om bijvoorbeeld op vakantie naar Zweden te gaan, te onderhandelen met een Zweeds bedrijf of om eindelijk eens de Zweedse namen en beschrijvingen van de Ikea meubels te begrijpen. Een cursus Zweeds verbreedt niet alleen je talenkennis maar ook je kijk op de trends en cultuur van dit mooie land, waardoor je na elke les Zweeds met nieuwe inzichten naar huis gaat. Zweeds is ook geen lastige taal om te leren, omdat het qua woorden, zinsstructuur en grammatica erg op het Nederlands lijkt. Dit komt doordat het Nederlands en het Zweeds allebei Germaanse talen zijn en dus veel woorden bevatten die op elkaar lijken. Dit maakt het makkelijker om je deze taal eigen te maken, en dat is natuurlijk ook een groot voordeel van Zweeds leren!

Zweedse taal is niet zo ingewikkeld

Maar Zweedse les zal je niet alleen meer inzicht geven in de Zweedse taal en cultuur, maar ook in je eigen talenten. Door een cursus Zweeds te volgen zal je erachter komen waar je talenten liggen, of je aanleg hebt voor vreemde talen en je zal de uitspraak oefenen door bijvoorbeeld in groepjes gesprekken te voeren in het Zweeds. Zweeds leren is echt niet moeilijk en met behulp van een goede cursus zal dit zeker lukken! Als je liever meer persoonlijke begeleiding wil kan je er ook voor kiezen om privéles te nemen, op deze manier kan je geheel in eigen tempo de Zweedse taal leren beheersen, en wordt er ook gekeken naar je algemene ontwikkeling. Maar het grote voordeel van groepslessen is dat je met je medecursisten gesprekjes kan oefenen en kan leren van hun vragen of opmerkingen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig om in een groepje Zweeds te leren. Aan beide opties zitten dus veel voordelen, maar de keus blijft helemaal van jou! Ben je enthousiast geworden en wil je een cursus Zweeds volgen die helemaal aansluit op jouw wensen? Vul dan een aanvraagformulier in en vind gemakkelijk een cursus die bij jou past.

Zweedse les in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Meer...

Reviews


Alle star star star star star_border 4/5
Prijs / kwaliteit star star star star star_border 4/5
Faciliteiten star star star star_border star_border 3/5
Leraar star star star star star 5/5

Erg leuke leerzame Franse wijnproeverij. Theo de Waard neemt je op prettige, humoristische wijze mee langs de diverse wijnhuizen in de Loire in steden als Chinon, Jasniere en Anjou. Theo geeft goede voorbeelden waar je op moet letten bij het beoordelen van de helderheid/kleur, de geur en de smaak. Verrassend zijn de achtergrondverhalen bij de diverse druiven/wijnen/wijnhuizen. Interessant is het delen van ervaringen tussen mede proevers. De wijnen variëren van Eur 10,50 tot Eur 19,95 en er wordt zowel wit, rosé, als rood geschonken. De aanwezigen variëren van studenten en een grote groep tussen de 20 en 50 jaar.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Franse Zomerwijnen

Voor expert Volksuniversiteit Amsterdam


Alle star star star star_border star_border 3/5
Prijs / kwaliteit star star star star_border star_border 3/5
Faciliteiten star star star_border star_border star_border 2/5
Leraar star star star star star_border 4/5

Patrick is een rustige, aardige man. Hij geeft goed les en beantwoordde alle vragen op een eenvoudige en goede manier. Zijn stem was bij de oefeningen soms wat moeilijk te verstaan omdat hij erg zacht sprak.

Lanza - 07/02/2016 - Voor Workshop Mindfulness

Voor expert Volksuniversiteit Amstelland (Amstelveen)


Alle star star star star star 5/5

Prettige, schone kleinschalige locatie. Medewerkers helpen je goed naar je lokaal. Lokalen zijn professioneel ingericht met goede tafels en stoelen, whiteboard en wifi. Met openbaar vervoer, fiets en auto goed te bereiken. Parkeren kan vrijwel direct om de hoek bij Parkeergarage Markenhoven.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Volksuniversiteit Amsterdam

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!