This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een dag voorstellen van maximaal 5 geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Franse les - Handig om te weten

Franse les: wat moet je weten

Voordat je gaat beginnen met je eerste les Frans, is het handig om een aantal dingen te weten. Ten eerste vraag je je natuurlijk af hoe moeilijk het is om Frans te leren. Frans is een leuke maar uitdagende taal om te leren, en de meeste mensen ervaren vooral de grammatica en spelling als lastig. Het verschilt echter per persoon hoe moeilijk het is om de taal te leren. Zo zijn er veel mensen die Frans makkelijker vinden dan bijvoorbeeld Engels of Duits. Frans leren is dus een uitdaging, maar wel een leuke en met een beetje inspanning is het goed te doen.

Als tweede kun je je afvragen hoeveel lessen je nodig hebt om een gesprek in het Frans te kunnen voeren. Dit is natuurlijk iets wat je niet in een of twee weken leert, het duurt gemiddeld wel een paar maanden voordat je de taal spreekt. Ook dit verschilt natuurlijk per persoon, en hangt vooral van je eigen inzet, vaardigheden en hoe snel je de taal oppakt af. Maar over het algemeen duurt dit zo’n drie tot vier maanden. Je hebt voor je cursus Frans meestal 1 of 2 lesboeken nodig, deze zitten meestal niet bij de prijs inbegrepen. Het wordt sterk aanbevolen om deze wel aan te schaffen, zodat je thuis kunt oefenen en je huiswerk kunt maken. Zo loop je niet het risico dat je vertraging oploopt of achter gaat lopen. Een lesboek Frans kost gemiddeld zo’n 30 euro, voor die prijs heb je een goede kwaliteit met veel oefeningen en leuke inhoud. Een eenmalige investering waar je voor de rest van je leven wat aan zal hebben!

Een Franse les duurt gemiddeld een tot twee uur. Een keer per week les is voldoende om de taal te beheersen en je kennis bij te houden. Als je de taal wat sneller wilt leren, kun je er ook voor kiezen om twee keer per week les te nemen. Natuurlijk is het wel belangrijk om thuis te oefenen, een kwartiertje per dag je grammatica, woordjes en spelling oefenen maakt een wereld van verschil voor je vooruitgang. Als je voorbereid op je lessen komt en je oefeningen gemaakt hebt, zal je merken dat de les veel soepeler verloopt en je sneller nieuwe kennis oppakt. De lessen zijn bij de meeste particuliere aanbieders privé, maar bij veel taalscholen kun je ook kiezen voor een groepsles Frans. Het voordeel van groepslessen is dat je gesprekjes kan oefenen met je medestudenten en is het daarnaast ook nog eens goedkoper dan privéles. Privéles is echter wel intensiever waardoor je de taal sneller zal leren. Dit komt door de persoonlijke begeleiding en meer oefening bij aandachtspunten.

Een cursus Frans kost gemiddeld zo’n 60 euro per maand, dit bedrag wordt meestal per les of per maand berekend. Het bedrag verschilt echter wel per aanbieder en hangt af van de les vorm (groeps- of privéles), taalschool of particulier, en hoeveel lesuren je krijgt. Als laatste wil je natuurlijk weten hoe lang het duurt voordat je vloeiend Frans kan spreken. Een taal vloeiend leren spreken duurt altijd wat langer, en het zal dus wel een paar jaar duren voordat je dit kunt. Maar als je veel oefent, elke dag Frans spreekt en veel woordjes en grammatica leert bereik jij dit misschien wel binnen een jaar. Succes alvast!

Waarom een cursus Frans?

Frans leren is heel nuttig en leuk, omdat het een hele mooie taal is die in veel landen ter wereld gesproken wordt. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om je talenkennis op te schroeven, je horizon te verbreden en meer te leren over de Franse taal en cultuur. Ook als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Frankrijk of vloeiender Frans wil spreken, is een taalcursus Frans de beste optie. Dit is namelijk niet alleen makkelijker communiceren, het is ook erg gezellig en leuk om samen met je medecursisten Frans te oefenen en te spreken. Frans is geen makkelijke taal om te leren maar is wel heel interessant en uitdagend. De grammatica, uitspraak en spelling van deze taal is heel leuk om te leren. Frans wordt in verschillende landen gesproken, zoals Congo, Canada, Monaco en veel Afrikaanse landen. In totaal zijn er 31 landen waar inwoners Frans spreken. Dit maakt het Frans een belangrijke wereldtaal, en is een extra reden om deze mooie taal te leren.

Met de juiste Franse les kom je er wel

Frans spreken is dus niet alleen leuk, het maakt reizen en werken in de Franstalige landen ook een stuk makkelijker. Maar een vreemde taal leren lukt toch het best als je het ook kan lezen en schrijven. Frans lezen en schrijven is moeilijk, maar met de juiste cursus zal dit zeker lukken en zal je er veel plezier van hebben. De Franse taal heeft namelijk veel vreemde tekens, die voor elk woord weer anders zijn. Denk aan accenttekens zoals het accent aigu, accent grave, accent circonflexe en accent tréma. Sommige van deze begrippen zullen je misschien bekend voorkomen, omdat deze ook in het Nederlands bestaan. Frans heeft dus ondanks alle grammatica en tekens veel overeenkomsten met het Nederlands, en dat maakt het weer makkelijker om te leren! Laat je hier dus vooral niet door afschrikken, want met een klein beetje inspanning zal je je al snel verstaanbaar kunnen maken in het Frans. Wil jij ook Frans leren en ben je op zoek naar een leuke cursus? Of ken je de basis al maar wil je je verder verdiepen in de Franse taal? Vul dan het aanvraagformulier in om gemakkelijk een leuke, leerzame cursus Frans te vinden die aansluit op jouw niveau.

Franse les in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Ook leuk om te doen!

Reviews


Alle star star star star star_border 4/5
Prijs / kwaliteit star star star star star_border 4/5
Faciliteiten star star star star_border star_border 3/5
Leraar star star star star star 5/5

Erg leuke leerzame Franse wijnproeverij. Theo de Waard neemt je op prettige, humoristische wijze mee langs de diverse wijnhuizen in de Loire in steden als Chinon, Jasniere en Anjou. Theo geeft goede voorbeelden waar je op moet letten bij het beoordelen van de helderheid/kleur, de geur en de smaak. Verrassend zijn de achtergrondverhalen bij de diverse druiven/wijnen/wijnhuizen. Interessant is het delen van ervaringen tussen mede proevers. De wijnen variëren van Eur 10,50 tot Eur 19,95 en er wordt zowel wit, rosé, als rood geschonken. De aanwezigen variëren van studenten en een grote groep tussen de 20 en 50 jaar.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Franse Zomerwijnen

Voor expert Volksuniversiteit Amsterdam


Alle star star star star_border star_border 3/5
Prijs / kwaliteit star star star star_border star_border 3/5
Faciliteiten star star star_border star_border star_border 2/5
Leraar star star star star star_border 4/5

Patrick is een rustige, aardige man. Hij geeft goed les en beantwoordde alle vragen op een eenvoudige en goede manier. Zijn stem was bij de oefeningen soms wat moeilijk te verstaan omdat hij erg zacht sprak.

Lanza - 07/02/2016 - Voor Workshop Mindfulness

Voor expert Volksuniversiteit Amstelland (Amstelveen)


Alle star star star star star 5/5

Prettige, schone kleinschalige locatie. Medewerkers helpen je goed naar je lokaal. Lokalen zijn professioneel ingericht met goede tafels en stoelen, whiteboard en wifi. Met openbaar vervoer, fiets en auto goed te bereiken. Parkeren kan vrijwel direct om de hoek bij Parkeergarage Markenhoven.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Volksuniversiteit Amsterdam

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!