This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt het?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Skillseeker zorgt voor contact met de juiste experts.
2
Ontvang voorstellen van relevante aanbieders
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en inhoud
3
Kies een aanbieder
Aan de slag. Veel plezier!

Spaans - Handig om te weten

Handige informatie voor je cursus Spaans

Spaans leren is natuurlijk heel erg leuk, maar het is wel belangrijk om een aantal dingen te weten voordat je met je Spaanse lessen begint: bijvoorbeeld hoe makkelijk of moeilijk het is om Spaans te leren. Hoewel je dit van tevoren natuurlijk nooit precies kan voorspellen, is Spaans voor de meeste mensen niet zo’n ingewikkelde taal. Dit komt vooral door de simpele grammatica en de woorden die op het Engels of Frans lijken. Zo zullen veel Spaanse woorden je bekend voorkomen, wat het makkelijker maakt om ze te onthouden of te spellen.

Daarnaast is het leuk om te weten hoeveel lessen je nodig hebt om een gesprekje in het Spaans te voeren. Over het algemeen kunnen leerlingen na een paar maanden les al een aardig gesprekje voeren, en praten over dingen als het weer, de dagen van de week, en activiteiten. Voor de cursus Spaans heb je lesboeken nodig, en deze zitten in het algemeen niet bij de cursusprijs inbegrepen. Deze heb je echter wel nodig om thuis te oefenen en je huiswerk te maken, het wordt dus sterk aangeraden om deze zelf aan te schaffen. Een Spaans lesboek kost gemiddeld zo’n 30 euro, een kleine investering dus waar je veel voor terugkrijgt.

Een les Spaans duurt gemiddeld een tot twee uur, en om de taal goed onder de knie te krijgen is het handig om elke dag een paar oefeningen te doen of een aantal woordjes te leren. Zo kan je er in je eigen tempo elke dag iets bijleren, en loop je niet het risico om een achterstand op te lopen. Cursussen Spaans worden in groepsverband of privéles aangeboden, maar bij sommige particuliere aanbieders kan je alleen privéles krijgen. Het voordeel van privéles is dat je persoonlijke begeleiding krijgt en intensieve les waardoor je in minder tijd meer kan leren. Maar aan groepsles zitten ook veel voordelen, zo is het bijvoorbeeld goedkoper dan privéles en effectief om in de groep gesprekjes en dialogen in het Spaans te oefenen. Een cursus Spaans kost per les zo’n 25 tot 30 euro, en groepsles is dus doorgaans wat goedkoper dan privéles. Dit bedrag wordt meestal per les of per maand berekend.

Als je het doel hebt om vloeiend Spaans te spreken, weet je waarschijnlijk al dat dit niet vanzelf gaat en dat hier natuurlijk wel wat tijd in gaat zitten. Maar hoeveel tijd zal je hier nu precies aan kwijt zijn? Dat is een lastige vraag, want hoe snel je het Spaans oppakt hangt vooral van je eigen inzet en de hoeveelheid lessen af. Maar in het algemeen zal het ongeveer twee jaar duren voordat je het Spaans vloeiend kan spreken. Je leert het meest door het te doen, dus probeer zo veel mogelijk Spaans te praten (bijvoorbeeld op vakantie). Succes gegarandeerd!

Cursus Spaans

Hola, cómo estás?

Spaans leren is heel leuk en handig, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat naar Spanje of als je je talenkennis wil uitbreiden. Een andere taal kunnen spreken opent letterlijk je wereld. Je maakt sneller vrienden in het buitenland, je leert niet alleen de taal maar ook de cultuur kennen, en je zal merken dat je er de rest van je leven profijt van hebt. En hoe handig is het om even de weg te kunnen vragen tijdens je stedentrip naar bijvoorbeeld Barcelona? Taalles heeft dus heel veel verschillende voordelen, en Spaans leren al helemaal! Spaans is namelijk een interessante taal die niet alleen in Spanje, maar ook in Zuid-Amerika en Midden-Amerika. Het is dus een echte wereldtaal die in heel veel landen gesproken wordt. De taal wordt in Zuid- en Midden-Amerika gesproken omdat deze werelddelen in de 15e eeuw kolonies waren van Spanje. Aan het eind van de 19e eeuw is het Spaanse Rijk geëindigd, maar in de meeste landen in Zuid- en Midden-Amerika is Spaans nog steeds de belangrijkste taal. Spaans leren is dus erg handig voor als je naar deze landen af wil reizen, maar ook als je bijvoorbeeld bij een internationaal bedrijf werkt dat connecties in Spaans sprekende landen heeft en je hier op een goede manier mee wil communiceren. Hier kunnen leuke taallessen je bij helpen, zodat je snel de basis van de Spaanse taal onder de knie hebt.

Spaans leren is eenvoudig

Spaans is niet moeilijk om te leren, als je de basis zoals woordjes en grammatica kent ben je al een heel eind! De zinsvolgorde lijkt heel erg op die van de Nederlandse taal, en er zullen best veel woorden bekend klinken omdat deze bijvoorbeeld ook voorkomen in de Franse of Engelse taal. Maar om Spaans te leren moet je natuurlijk wel oefenen, en daarom is een cursus Spaans nemen een goede keuze. Je kan ervoor kiezen om samen met andere cursisten of alleen les te krijgen, zo dichtbij als je zelf wil. Daarnaast kan je zelf kiezen wanneer het jou uitkomt om les te krijgen, handig voor als je een drukke baan of studie hebt! Spaans leren is de ideale manier om je kennis te verbreden, de Spaanse cultuur te ontdekken en nieuwe vrienden van over de hele wereld te maken! Ben jij ook enthousiast geworden en wil je de basis van de Spaanse taal leren, of kan je al Spaans maar wil je je wat meer verdiepen in deze mooie taal? Vul dan een aanvraagformulier in en vind een leuke Spaanse taaldocent bij jou in de buurt!


Geselecteerde aanbieders

Ook leuk om te doen!

Reviews


Alle star star star star star_border 4/5
Prijs / kwaliteit star star star star star_border 4/5
Faciliteiten star star star star star_border 4/5
Leraar star star star star star 5/5

Prima cursus om de basis Spaans te leren. De werkvormen zijn afwisselend. Je wordt gestimuleerd om Spaans te spreken tijdens de lessen. Door de docent zijn de lessen zeer goed voorbereid. Kortom .... een aanrader!

Monica - 13/01/2016 - Voor Elemental 3

Voor expert SpaansInOost


Alle star star star star star_border 4/5
Prijs / kwaliteit star star star star star_border 4/5
Faciliteiten star star star star_border star_border 3/5
Leraar star star star star star 5/5

Erg leuke leerzame Franse wijnproeverij. Theo de Waard neemt je op prettige, humoristische wijze mee langs de diverse wijnhuizen in de Loire in steden als Chinon, Jasniere en Anjou. Theo geeft goede voorbeelden waar je op moet letten bij het beoordelen van de helderheid/kleur, de geur en de smaak. Verrassend zijn de achtergrondverhalen bij de diverse druiven/wijnen/wijnhuizen. Interessant is het delen van ervaringen tussen mede proevers. De wijnen variëren van Eur 10,50 tot Eur 19,95 en er wordt zowel wit, rosé, als rood geschonken. De aanwezigen variëren van studenten en een grote groep tussen de 20 en 50 jaar.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Franse Zomerwijnen

Voor expert Volksuniversiteit Amsterdam


Alle star star star star_border star_border 3/5
Prijs / kwaliteit star star star star_border star_border 3/5
Faciliteiten star star star_border star_border star_border 2/5
Leraar star star star star star_border 4/5

Patrick is een rustige, aardige man. Hij geeft goed les en beantwoordde alle vragen op een eenvoudige en goede manier. Zijn stem was bij de oefeningen soms wat moeilijk te verstaan omdat hij erg zacht sprak.

Lanza - 07/02/2016 - Voor Workshop Mindfulness

Voor expert Volksuniversiteit Amstelland (Amstelveen)

Spaans homepage-cities-list-title

Meer categorieën

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!