This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt het?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Skillseeker zorgt voor contact met de juiste experts.
2
Ontvang voorstellen van relevante aanbieders
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en inhoud
3
Kies een aanbieder
Aan de slag. Veel plezier!

Indonesisch - Handig om te weten

Handige info voor je cursus Indonesisch

Een cursus Indonesisch volgen is natuurlijk heel leuk, maar je hebt waarschijnlijk ook veel vragen voordat je met je cursus begint. Hoe moeilijk is het bijvoorbeeld nou om Indonesisch te leren? Dat is een belangrijke maar lastige vraag, omdat dit per persoon verschilt: de een vind het makkelijk om een taal te leren en de ander vind het toch net iets lastiger. Maar de meeste (westerse) leerlingen ervaren het Indonesisch als een makkelijke taal, dit komt doordat veel Indonesische woorden sterk op de Nederlandse woorden lijken. Daarnaast kent de Indonesische taal geen verschillende werkwoordsvormen, wat het ook een stuk makkelijker maakt om de grammatica te leren.

Om een gesprek in het Indonesisch te kunnen voeren heb je wel een aantal maanden les nodig, gemiddeld zo’n drie tot vier maanden. Ook dit verschilt natuurlijk per persoon, en hangt ook af van je eigen inzet. Maar omdat het Indonesisch voor Nederlandse cursisten niet heel moeilijk is om te leren, kan je al vrij snel een simpel gesprekje voeren in het Indonesisch. Bij de meeste aanbieders zitten de lesboeken niet bij de prijs inbegrepen, het wordt dus sterk aangeraden om deze van tevoren zelf aan te schaffen. Zo kan je thuis oefeningen maken, woordjes oefenen en voorbereid naar de lessen gaan. Een leerboek Indonesisch kost gemiddeld zo’n 40 euro, en hier zal tijdens je cursus heel veel aan hebben. Het is dus een investering die de moeite waard is! Een les Indonesisch duurt gemiddeld een tot twee uur, en meestal wordt er voor gekozen om een keer per week les te nemen. Dit is voldoende om de taal te leren, maar het is wel belangrijk om thuis te oefenen: elke dag een kwartier oefeningen doen zal je taalvaardigheid snel verbeteren.

De meeste taalscholen bieden groepslessen en privéles aan, maar vooral bij leraren Indonesisch kan het zijn dat je alleen privéles kan kiezen. Het voordeel van privéles is dat je het Indonesisch veel sneller leert, doordat je persoonlijke begeleiding krijgt en er gericht aan jouw eigen ontwikkelpunten gewerkt kan worden. Groepsles is echter een goede optie als je een kleiner budget hebt, het gezellig vind om in een groep les te krijgen en graag gesprekjes wil oefenen met je medecursisten.

Hoeveel een les kost hangt dus af van de lesvorm (privé- of groepsles), de aanbieder en de duur van je les. Maar gemiddeld kost een les Indonesisch 30 euro, dit tarief wordt meestal per kwartaal of maand berekend. Als je doel is om de Indonesische taal vloeiend te kunnen spreken, wil je natuurlijk weten hoeveel tijd hier in gaat zitten. Het duurt natuurlijk even voordat je een vreemde taal vloeiend spreekt, en het Indonesisch is hier geen uitzondering op. Het duurt gemiddeld minimaal een jaar voordat je deze taal vloeiend kan spreken, afhankelijk van de hoeveelheid lessen en je eigen inzet. Dit is dus zeker haalbaar, met de juiste instelling en een beetje doorzettingsvermogen!

Cursus Indonesisch

Indonesisch leren is iets waar niet veel mensen bekend mee zijn, en dat is eigenlijk heel jammer. Indonesisch is namelijk een prachtige taal en juist heel handig om te leren! De taal heeft een rijke geschiedenis en veel van de woorden die erin voorkomen hebben met de interessante cultuur van Indonesië te maken, zoals bijvoorbeeld het Boeddhisme. Indonesisch leren is ideaal als je letterlijk en figuurlijk je grenzen wil verleggen, wil rondreizen of gewoon geïnteresseerd bent in de Indonesische taal en cultuur. Indonesië is namelijk een heel mooi land met een fascinerende taal en cultuur, en daarom is het ook niet raar dat veel mensen er tegenwoordig voor kiezen om tijdens een tussenjaar, vakantie of werkperiode dit land te ontdekken en erdoorheen te reizen. Dit is natuurlijk heel erg leuk, maar het kan erg lastig zijn als je de Indonesische taal niet kan spreken of verstaan. Een goede cursus Indonesisch kan je hierbij helpen. Handig voor als je even de weg wil vragen, je hostel wil regelen of wil vragen waar alle hotspots precies zijn!

Indonesische taalcursus op maat

Indonesisch leren heeft dus heel veel voordelen, deze taal wordt steeds populairder en dat maakt het natuurlijk alleen maar leuker. Als je nog nooit Indonesische taalles hebt gevolgd hoef je niet bang te zijn dat het te moeilijk is of je het niet aankan, de lessen worden namelijk aangepast op jouw niveau en zijn ook voor beginners prima te volgen. Op deze manier is het dus altijd een ontspannende manier van leren en zal je binnen korte tijd de basis van het Indonesisch onder de knie hebben. Maar ook voor gevorderden zijn er heel veel cursussen Indonesisch beschikbaar. Of je nu je talenkennis wil bijspijkeren, dieper in wil gaan op de grammatica en spelling of je grenzen wil verleggen, voor iedereen is er een gepaste cursus. Ook kan je ervoor kiezen om privéles of groepsles te nemen, hoe ver je voor je cursus Indonesisch wil reizen en of je thuis les wil of niet. Keuzemogelijkheden volop dus! Ben jij ook enthousiast geworden en zoek je een leuke cursus Indonesisch? Vul dan een aanvraagformulier in en vind snel en makkelijk de cursus die bij jou past.


Geselecteerde aanbieders

Ook leuk om te doen!

Reviews


Alle star star star star star_border 4/5
Prijs / kwaliteit star star star star star_border 4/5
Faciliteiten star star star star_border star_border 3/5
Leraar star star star star star 5/5

Erg leuke leerzame Franse wijnproeverij. Theo de Waard neemt je op prettige, humoristische wijze mee langs de diverse wijnhuizen in de Loire in steden als Chinon, Jasniere en Anjou. Theo geeft goede voorbeelden waar je op moet letten bij het beoordelen van de helderheid/kleur, de geur en de smaak. Verrassend zijn de achtergrondverhalen bij de diverse druiven/wijnen/wijnhuizen. Interessant is het delen van ervaringen tussen mede proevers. De wijnen variëren van Eur 10,50 tot Eur 19,95 en er wordt zowel wit, rosé, als rood geschonken. De aanwezigen variëren van studenten en een grote groep tussen de 20 en 50 jaar.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Franse Zomerwijnen

Voor expert Volksuniversiteit Amsterdam


Alle star star star star_border star_border 3/5
Prijs / kwaliteit star star star star_border star_border 3/5
Faciliteiten star star star_border star_border star_border 2/5
Leraar star star star star star_border 4/5

Patrick is een rustige, aardige man. Hij geeft goed les en beantwoordde alle vragen op een eenvoudige en goede manier. Zijn stem was bij de oefeningen soms wat moeilijk te verstaan omdat hij erg zacht sprak.

Lanza - 07/02/2016 - Voor Workshop Mindfulness

Voor expert Volksuniversiteit Amstelland (Amstelveen)


Alle star star star star star 5/5

Prettige, schone kleinschalige locatie. Medewerkers helpen je goed naar je lokaal. Lokalen zijn professioneel ingericht met goede tafels en stoelen, whiteboard en wifi. Met openbaar vervoer, fiets en auto goed te bereiken. Parkeren kan vrijwel direct om de hoek bij Parkeergarage Markenhoven.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Volksuniversiteit Amsterdam

Indonesisch homepage-cities-list-title

Meer categorieën

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!