This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt het?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Skillseeker zorgt voor contact met de juiste experts.
2
Ontvang voorstellen van relevante aanbieders
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en inhoud
3
Kies een aanbieder
Aan de slag. Veel plezier!

Duits - Handig om te weten

Handige informatie voor de cursus Duits

Natuurlijk heb je veel vragen als je met een cursus Duits wil beginnen. Hoe moeilijk is het bijvoorbeeld om Duits te leren? Dit is een belangrijke maar moeilijke vraag, omdat dit voor iedereen anders is en het vooral aan je eigen inzet en doorzettingsvermogen ligt. Maar in het algemeen wordt Duits ervaren als een makkelijke taal, omdat de taal erg op het Nederlands lijkt qua woorden en zinsstructuur. Om een gesprek in het Duits te kunnen voeren, heb je dus maar een paar maanden les nodig (als je een keer per week les hebt). Dit valt dus best mee, en met een klein beetje oefening kom je een heel eind. Om de cursus Duits te kunnen volgen heb je een of meerdere lesboeken nodig, die je zowel bij taalscholen als bij Duits leraren zelf aan moet schaffen. Een lesboek Duits kost gemiddeld ongeveer 20 euro. Een kleine investering dus waar je de rest van je leven iets aan zal hebben!

Een Duitse les duurt meestal ongeveer 2 uur, maar je kan er bij de meeste aanbieders ook voor kiezen om korter les te hebben. Een keer per week les is genoeg om de taal goed te leren, maar daarbij is het wel belangrijk dat je thuis oefent. Om bij te blijven en de woordjes en grammaticaregels te onthouden is het verstandig om elke dag een halfuurtje te oefenen. Je kan bij taalscholen meestal kiezen uit privéles of groepsles, maar bij particuliere leraren kan je meestal alleen privéles nemen. Het voordeel van privéles is dat je meer persoonlijke begeleiding en op maat gemaakt advies krijgt. Dit is ideaal voor als je binnen korte tijd de basis van de Duitse taal onder de knie wil krijgen. Het voordeel van groepsles is dat het vaak goedkoper is, en dat je samen met je medecursisten gesprekjes kan oefenen. Als jij het leuk vind om in een groep een taal te leren en je budget minder groot is, is dit de beste optie voor jou.

Hoeveel een les Duits kost verschilt natuurlijk per aanbieder, maar over het algemeen zal een les zo’n 40 euro kosten. Bij een groepsles is dit bedrag bijna altijd wel lager, omdat groepslessen bijna altijd goedkoper zijn dan privélessen. Dit bedrag wordt meestal per les of ‘rittenkaart’ berekent, bijvoorbeeld per 10 lessen. Je betaalt dus in kleine bedragen, je bent dus niet in een keer een groot geldbedrag kwijt! En natuurlijk wil je ook weten na hoeveel lessen je het Duits vloeiend kan spreken. Dit verschilt natuurlijk per persoon, en ligt ook aan je eigen inzet en hoe vaak je oefent. Maar gemiddeld doen leerlingen er een jaar over voordat ze vloeiend Duits kunnen spreken: dit is dus goed te overzien. Veel plezier met je cursus Duits!

Cursus Duits

Willkommen!

Duits leren is erg leuk en makkelijk omdat het Duits veel overeenkomsten heeft met het Nederlands. Duits is een belangrijke taal, omdat deze in meerdere landen gesproken wordt en de Duitse economie het heel goed doet. Hierdoor is Duits spreken een must in het bedrijfsleven, en is het net als Engels een echte wereldtaal. Duits wordt in verschillende Europese landen gesproken, waaronder Oostenrijk, Zwitserland en zelfs bepaalde delen van Brazilië. Hierdoor is het erg nuttig om Duits te leren, en heb je met een klein beetje inspanning al een groot deel van deze taal geleerd. Het Duits komt voort uit het Germaans, een taal die vroeger vooral in Noord-Europa werd gesproken. Hoewel de Duitse grammatica erom bekend staat dat deze erg moeilijk is (vooral de naamvallen zijn voor veel mensen een uitdaging) is deze wel goed te leren. Met behulp van de juiste cursus Duits zal je zelfs deze moeilijke naamvallen binnen korte tijd onder de knie krijgen!

Duitse les voor iedereen

Duits leren kan iedereen, of je nu jong, oud, beginneling of gevorderde bent. Als beginnend cursist zal je vooral de Duitse woordjes, uitspraak, spelling en basisgrammatica leren. Als je al redelijk Duits kunt spreken en schrijven kan er dieper worden ingegaan op de grammatica en zinsstructuur en zal je aan het Duits leren dus altijd een leuke uitdaging houden! Je kan er zelf voor kiezen of je de cursus Duits samen met andere cursisten wil doen of privéles wil. Het voordeel van Duits leren in een groep is dat je gelijk met elkaar kan oefenen door middel van rollenspellen, en je veel kan leren van elkaars vragen of opmerkingen. Het voordeel van privéles is dat je veel persoonlijke aandacht krijgt waardoor je het Duits sneller onder de knie zal krijgen en geholpen wordt op punten die je moeilijk vind. Een nieuwe taal leren heeft heel veel voordelen, want behalve het uitbreiden van je talenkennis leer je ook op een leuke manier de cultuur van het land kennen. Verder zal je er tijdens je opleiding of werk altijd profijt van hebben en een voorsprong hebben op de rest. En het leukste is natuurlijk dat je veel meer internationale contacten krijgt als je de Duitse taal kan spreken en schrijven! Wil jij dit ook bereiken en graag een cursus Duits volgen die bij jou past? Vul dan het aanvraagformulier in en vind een leuke en leerzame cursus Duits bij jou in de buurt.


Geselecteerde aanbieders

Ook leuk om te doen!

Reviews


Alle star star star star star_border 4/5
Prijs / kwaliteit star star star star star_border 4/5
Faciliteiten star star star star_border star_border 3/5
Leraar star star star star star 5/5

Erg leuke leerzame Franse wijnproeverij. Theo de Waard neemt je op prettige, humoristische wijze mee langs de diverse wijnhuizen in de Loire in steden als Chinon, Jasniere en Anjou. Theo geeft goede voorbeelden waar je op moet letten bij het beoordelen van de helderheid/kleur, de geur en de smaak. Verrassend zijn de achtergrondverhalen bij de diverse druiven/wijnen/wijnhuizen. Interessant is het delen van ervaringen tussen mede proevers. De wijnen variëren van Eur 10,50 tot Eur 19,95 en er wordt zowel wit, rosé, als rood geschonken. De aanwezigen variëren van studenten en een grote groep tussen de 20 en 50 jaar.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Franse Zomerwijnen

Voor expert Volksuniversiteit Amsterdam


Alle star star star star_border star_border 3/5
Prijs / kwaliteit star star star star_border star_border 3/5
Faciliteiten star star star_border star_border star_border 2/5
Leraar star star star star star_border 4/5

Patrick is een rustige, aardige man. Hij geeft goed les en beantwoordde alle vragen op een eenvoudige en goede manier. Zijn stem was bij de oefeningen soms wat moeilijk te verstaan omdat hij erg zacht sprak.

Lanza - 07/02/2016 - Voor Workshop Mindfulness

Voor expert Volksuniversiteit Amstelland (Amstelveen)


Alle star star star star star 5/5

Prettige, schone kleinschalige locatie. Medewerkers helpen je goed naar je lokaal. Lokalen zijn professioneel ingericht met goede tafels en stoelen, whiteboard en wifi. Met openbaar vervoer, fiets en auto goed te bereiken. Parkeren kan vrijwel direct om de hoek bij Parkeergarage Markenhoven.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Volksuniversiteit Amsterdam

Duits homepage-cities-list-title

Meer categorieën

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!