This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt het?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Skillseeker zorgt voor contact met de juiste experts.
2
Ontvang voorstellen van relevante aanbieders
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en inhoud
3
Kies een aanbieder
Aan de slag. Veel plezier!

Chinees - Handig om te weten

Chinese les: wat moet je weten

Chinees leren is natuurlijk heel erg leuk, maar voordat je met je lessen begint is het wel handig om een aantal dingen te weten: bijvoorbeeld hoe moeilijk het is om Chinees te leren. Dit is natuurlijk voor iedereen anders omdat de een meer aanleg voor vreemde talen heeft dan de ander, maar de meeste mensen vinden Chinees een moeilijke taal. Het lijkt helemaal niet op de westerse talen en door de vreemde tekens wordt deze taal nog lastiger. Maar niet getreurd, met de juiste begeleiding en oefeningen krijg jij deze taal goed onder de knie! Om een gesprek in het Chinees te kunnen voeren heb je wel een half jaar tot een jaar les nodig, hier zit dus wel wat tijd in maar daar krijg je wel veel voor terug. Om Chinees te leren moet je bij de meeste aanbieders zelf lesboeken aanschaffen, deze kan je voor zo’n 20 euro per stuk online kopen.

Een Chinese les duurt gemiddeld een of twee uur, en een keer per week les is voldoende om de taal te leren. Maar je moet natuurlijk ook thuis de grammatica, spelling en woordjes oefenen, het is verstandig om dit bijvoorbeeld elke dag een kwartiertje of halfuur te doen. Bij taalscholen en particuliere leraren kan je zowel groepsles als privéles nemen, maar bij particuliere leraren wordt er wel vaker privéles gegeven. Het voordeel van privéles is dat je intensieve persoonlijke begeleiding krijgt, waarbij veel aandacht wordt geschonken aan je ontwikkelpunten. Het voordeel van groepsles is dat het goedkoper is, en dat je samen met je medecursisten gesprekjes kan oefenen. Een Chinese les kost gemiddeld zo’n 40 euro, maar dit bedrag verschilt natuurlijk per aanbieder. Zo zal een les Chinees bij een taalschool meestal duurder zijn dan bij een particuliere leraar. Het bedrag wordt meestal per les of per maand berekent.

Als laatste wil je natuurlijk ook weten na hoeveel lessen je de taal vloeiend kan spreken. Omdat Chinees een lastige taal is, heb je hier met een keer per week les wel een jaar of meer voor nodig. Maar dit is het natuurlijk helemaal waard als jij in China nieuwe vrienden maakt met je uitstekende taalskills!

Cursus Chinees

Ni Hao!

Chinees leren is heel leuk én belangrijk, zeker in de moderne tijd waarin we leven. China is een land met een snelle opkomende economie, en het Chinees is daarom een belangrijke taal in het bedrijfsleven. Maar ook als je je horizon wil verbreden, wil backpacken door China of een zakenafspraak hebt in China, is het heel belangrijk om deze mooie taal te begrijpen en te spreken. De Chinese taal heeft naast het Standaard-Mandarijn veel dialecten, bijvoorbeeld alle dialecten die onder het Mandarijn vallen en het Kantonees. Onder het Mandarijn vallen verschillende sub-dialecten, zoals Noordoost-Mandarijn, Peking-Mandarijn, en Zuidwest-Mandarijn. Deze dialecten verschillen heel erg van elkaar, en kunnen dus eigenlijk als verschillende talen worden gezien. Als je een cursus Chinees volgt zal je echter altijd het Standaard-Mandarijn leren, dit wordt namelijk in het grootste deel van China gesproken en wordt gezien als de officiële taal.

Chinese Taal én Cultuur

Maar door een cursus Chinees te nemen zal je veel meer leren dan alleen de taal. China heeft namelijk een prachtige cultuur met interessante gewoonten en gezegden, en dit zal je ook ontdekken door het leren van de Chinese taal. Het is namelijk erg belangrijk om de betekenis van de Chinese gezegden en gebruiken te weten, omdat hier meestal een dubbele betekenis achter zit. Alleen door het Chinees op een goede manier te leren kan je deze taal dus volledig begrijpen en ermee communiceren. Dit klinkt misschien als een uitdaging, maar met een goede taalcursus Chinees en een beetje oefening zal dit zeker lukken. Via Skillseeker kun je veel cursussen Chinees met een uitstekende leskwaliteit vinden, waar je persoonlijke aandacht krijgt en op een leuke en interactieve manier het Chinees snel onder de knie krijgt. Zo is het niveau nooit te moeilijk, en zal je na iedere les weer een stukje Chinees erbij hebben geleerd. Op deze manier is het mogelijk om in relatief korte tijd het Chinees te beheersen, zelfs als je nog nooit eerder een cursus Chinees hebt gevolgd. Wil jij dit ook en zoek je een leuke, interessante cursus Chinees bij jou in de buurt? Vul dan snel een aanvraagformulier in en vind de cursus die bij jou past.


Geselecteerde aanbieders

Ook leuk om te doen!

Reviews


Alle star star star star star_border 4/5
Prijs / kwaliteit star star star star star_border 4/5
Faciliteiten star star star star_border star_border 3/5
Leraar star star star star star 5/5

Erg leuke leerzame Franse wijnproeverij. Theo de Waard neemt je op prettige, humoristische wijze mee langs de diverse wijnhuizen in de Loire in steden als Chinon, Jasniere en Anjou. Theo geeft goede voorbeelden waar je op moet letten bij het beoordelen van de helderheid/kleur, de geur en de smaak. Verrassend zijn de achtergrondverhalen bij de diverse druiven/wijnen/wijnhuizen. Interessant is het delen van ervaringen tussen mede proevers. De wijnen variëren van Eur 10,50 tot Eur 19,95 en er wordt zowel wit, rosé, als rood geschonken. De aanwezigen variëren van studenten en een grote groep tussen de 20 en 50 jaar.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Franse Zomerwijnen

Voor expert Volksuniversiteit Amsterdam


Alle star star star star_border star_border 3/5
Prijs / kwaliteit star star star star_border star_border 3/5
Faciliteiten star star star_border star_border star_border 2/5
Leraar star star star star star_border 4/5

Patrick is een rustige, aardige man. Hij geeft goed les en beantwoordde alle vragen op een eenvoudige en goede manier. Zijn stem was bij de oefeningen soms wat moeilijk te verstaan omdat hij erg zacht sprak.

Lanza - 07/02/2016 - Voor Workshop Mindfulness

Voor expert Volksuniversiteit Amstelland (Amstelveen)


Alle star star star star star 5/5

Prettige, schone kleinschalige locatie. Medewerkers helpen je goed naar je lokaal. Lokalen zijn professioneel ingericht met goede tafels en stoelen, whiteboard en wifi. Met openbaar vervoer, fiets en auto goed te bereiken. Parkeren kan vrijwel direct om de hoek bij Parkeergarage Markenhoven.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Volksuniversiteit Amsterdam

Chinees homepage-cities-list-title

Meer categorieën

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!