This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Pianoles - Handig om te weten

Piano leren spelen van ervaren docenten

Je bent op zoek naar de beste pianoles voor jou. Met lessen die worden gegeven door een ervaren docent. Skillseeker biedt pianolessen aan met ervaren pianoleraren door heel Nederland. Om de juiste keuze voor een leraar te maken, is het van belang dat je bij jouw aanvraag duidelijk aangeeft wat je specifieke wensen zijn. Hoe specifieker je jouw behoeften aangeeft, hoe beter we je kunnen matchen aan de juiste pianoles aanbieder. We bieden piano cursussen aan voor verschillende niveaus:

  • Voor beginners
  • Voor gevorderden
  • Voor kinderen

Dus of je nu net begint met piano spelen of echt al van een hoog niveau bent. Met Skillseeker vind je de beste pianodocent voor jou!

Pianoles door heel Nederland

Wij bieden ervaren piano docenten aan door heel Nederland. Dus of je nu op zoek bent naar pianoles in Amsterdam, Rotterdam, Groningen of Maastricht. Het mooie van de piano is dat het een veelzijdig instrument is, waar je zowel klassieke als moderne muziek op kunt spelen. Piano’s worden meestal als ondersteunend instrument gebruikt in een klein ensemble of band, maar is ook als solo instrument erg geschikt. Het is een van de meest bekende instrumenten, en wordt dus ook in de meeste muziekstijlen gebruikt. Dit varieert van klassiek tot jazz en moderne muziek. Er zijn twee soorten piano’s: de huiskamerpiano en de vleugelpiano. Bij de huiskamerpiano zitten de snaren verticaal, en wordt het instrument vaak tegen een muur gezet. Het voordeel van deze piano is dat hij minder ruimte inneemt dan een vleugelpiano, en dus ideaal is voor in de huiskamer (vandaar de naam huiskamerpiano). De vleugelpiano heeft diagonale snaren en is groter, en wordt vooral gebruikt tijdens concerten. Het voordeel van deze piano is dat hij een groter volume en betere geluidsprojectie heeft dan een huiskamerpiano.

Voor de beginnende pianospeler: handige tips

Piano spelen is niet moeilijk om te leren, hoe snel je het onder de knie krijgt ligt vooral aan je eigen inzet en motivatie. De meeste leerlingen ervaren de piano echter als een vrij makkelijk instrument, waarop je na een paar maanden met een beetje oefening al makkelijke liedjes kunt spelen.

Als je pianoles neemt zal je vrijwel altijd een piano of keyboard in huis moeten hebben om op te oefenen, maar voor tijdens je les heeft de leraar of muziekschool altijd een goede piano op locatie staan. Een goede beginnerspiano kost ongeveer 1000 euro. Als je dit te duur vindt, kun je er ook voor kiezen om een keyboard te kopen: voor een keyboard ben je waarschijnlijk zo’n 150 euro kwijt. Bedenk wel dat een keyboard veel minder eigenschappen heeft dan de piano (denk aan pedalen etc) waardoor het oefenen wel iets lastiger wordt.

Een pianoles duurt gemiddeld een uur, maar bij de meeste aanbieders kan je er ook voor kiezen om een half uur of drie kwartier les te hebben. De meeste leerlingen hebben een keer in de week les, en om het instrument goed onder de knie te krijgen is het verstandig om in het begin elke dag een kwartier tot half uur te oefenen.

Bij de meeste muziekscholen wordt er groepsles en privéles aangeboden, maar bij veel particuliere leraren kun je alleen privéles krijgen. Het voordeel van privéles is dat je de techniek sneller leert en persoonlijke begeleiding krijgt, zodat je het instrument in je eigen tempo onder de knie krijgt. Het voordeel van groepsles is dat je niet alleen van je docent, maar ook van je medecursisten kan leren en samen met anderen piano kan spelen. Hoeveel een pianoles precies kost verschilt per aanbieder. Bij muziekscholen is dit wel iets duurder, en datzelfde geldt voor privéles.

Ben je enthousiast? Vul dan snel jouw wensen in en vind via Skillseeker jouw ideale docent!

Pianoles in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Meer...

Reviews


Alle star star star star star 5/5

Speel nu al 6 jaar bij Stevko in die tijd heb ik veel ruimte gekregen om me breed te ontwikkelen ik leer nu jazz van Stevko maar ik begon met popliedjes, waar ik het meest aan heb gehad is de theoretische kennis die ik heb opgedaan bij Stevko, bij elk instrument dat ik op pak kan ik dat toepassen. Ik kan je zeker aanraden om bij Stevko op les te gaan.

Llan - 04/08/2017 - Voor Stefan Busch


Alle star star star star star 5/5

Sinds een half jaar krijg ik eens in de maand pianoles van Stefan. Heerlijk feestje. Ik mag op een prachtige vleugel spelen en Stefan kijkt wat ik doe. Dan komt hij met suggesties, hij probeert dingen uit te leggen, precies op mijn niveau. Vooral slaagt hij er bovendien in om het magische genoegen van puur plezier te communiceren, zodat ik spelenderwijs leer en helemaal enthousiast weer verder ga. Vijf sterren, beter kan niet.

Roeland Schweitzer - 09/08/2017 - Voor Stefan Busch

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!