This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Gitaarles - Handig om te weten

Bij Skillseeker vind je gitaarlessen voor elk niveau

Je bent op zoek naar gitaarles, en je wilt dat de gitaarleraar voldoet aan jouw wensen. Om de juiste gitaarleraar te selecteren, is het van belang om goed te omschrijven wat jouw niveau is. Ben je een beginner en wil je gitaar leren spelen, of ben je al een gevorderde gitaarspeler en wil je nog beter worden? Daarom biedt Skillseeker gitaarles aan voor verschillende doelgroepen:

Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf te bepalen of je gitaar wilt leren spelen op locatie van de professional of dat je gitaarcursus aan huis wilt afnemen, waarbij de docent dus bij jou thuis komt. Daarbij kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan groepslessen of dat je de voorkeur geeft aan privéles. Bij Skillseeker vind je een groot aanbod van ervaren docenten!

Verschillende soorten gitaren vragen om specifieke gitaarcursus

De gitaar is een veelzijdig instrument, en ideaal om verschillende muziekstijlen mee te leren kennen. Gitaar is erg populair, omdat je met een klein beetje oefening al een heel eind kunt komen! Het instrument wordt vooral gebruikt in bands en moderne muziekstijlen, maar bijvoorbeeld ook in de Spaanse muziek of zelfs klassieke muziek. De eerste gitaar is ontstaan in de 16e eeuw in Spanje en tegenwoordig is de gitaar nog steeds niet weg te denken in de moderne muziekcultuur. Er zijn heel veel soorten gitaren, maar de bekendste zijn de akoestische gitaar, de elektrische gitaar en de basgitaar. Voor elke soort is een andere cursus nodig, omdat de verschillen zo groot zijn dat de leermethode bij elke gitaar verschilt. Het is over het algemeen wel makkelijker om elektrische gitaar of basgitaar te leren als je al les hebt gehad in akoestische gitaar. Geef daarom bij je aanvraag goed aan welke soort gitaar je wilt leren spelen.

Praktische tips voor beginners

Voordat je gaat beginnen met je gitaarles, is het handig om een aantal dingen te weten. Iedereen kan gitaar leren spelen, het is een van de makkelijkere instrumenten. Hoeveel lessen je nodig hebt om een lied of nummer te kunnen spelen, verschilt natuurlijk per persoon en hangt ook af van de moeilijkheidsgraad van het nummer. Maar over het algemeen kun je na een halfjaar al aardig wat (simpele) nummers meespelen.

Natuurlijk is het ook handig te weten of je zelf een gitaar moet aanschaffen als je aan je lessen begint. Over het algemeen is dit het geval, omdat er ook van je verwacht wordt dat je thuis oefent. Een gitaar hoeft niet veel te kosten: een gitaar van redelijke kwaliteit kost gemiddeld zo’n 100 euro. Gitaar leren spelen kost je over het algemeen niet veel tijd, de lessen duren gemiddeld namelijk een uur en om het instrument goed onder de knie te krijgen heb je een of twee keer per week les nodig. Daarnaast is het belangrijk thuis te oefenen. zodat je elke les weer wat nieuws kan leren. Met elke dag een kwartier tot een half uur oefenen kom je al een heel eind.

De meeste muziekscholen bieden zowel groepsles als priveles gitaarspelen aan. De meeste particuliere gitaarleraren bieden vooral privéles aan. Het hangt dus af van je eigen voorkeur. Om het spelen snel onder de knie te krijgen wordt echter aangeraden om privéles te nemen. De kosten van een les verschillen daarbij per muziekschool of docent, maar over het algemeen kost het zo’n 20 euro per uur. Dit wordt bij muziekscholen meestal per jaar of halfjaar berekend, je kunt dus zelf kiezen hoe lang en hoe vaak je les wil hebben.

Bij Skillseeker vind je de gitaarleraar die je bij past

Via Skillseeker kan je snel en makkelijk verschillende aanbieders vergelijken en de beste prijs/kwaliteitverhouding vinden. Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook alles leren over akkoorden, noten lezen en toonladders? Of kun je al gitaar spelen en wil je dit graag naar een hoger niveau tillen? Vul een aanvraagformulier in en vind eenvoudig gitaarleraren bij jou in de buurt. Van gitaarles in Amsterdam tot Rotterdam of Utrecht, docenten zijn in heel Nederland beschikbaar. Veel plezier!

Gitaarles in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Meer...

Reviews


Alle star star star star star 5/5

Al 3 jaar gitaarles bij Silvan, hij is de beste leraar die ik heb gehad tot nu toe :) Hij is erg duidelijk en rustig en geeft je alle tijd om op jouw tempo te leren!

Lotje - 10/08/2017 - Voor Gitaarschool Silvan de Smit


Alle star star star star star 5/5

Silvan is een fijne en geduldige leraar. Hij houdt rekening met mijn leertempo en zorgt er voor dat ik alle nuances van het gitaarspel goed te pakken heb. Ik ben behoorlijk vooruit gegaan dankzij hem!

Anoniem - 17/08/2017 - Voor Gitaarschool Silvan de Smit


Alle star star star star star 5/5

Hele fijne gitaarlessen! Hij is een enthousiaste gitarist die erg duidelijk les geeft. Zeker aan te raden als je gitaarlessen wilt gaan volgen!

Anoniem - 17/08/2017 - Voor Gitaarschool Silvan de Smit

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!