This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Djembe - Handig om te weten

Djembé workshop

Djembé leren is ideaal als je iets nieuws wil proberen, graag een gezellige groepsactiviteit wil doen of je ritmegevoel wil opschroeven. De Djembé is een trommel die traditioneel afkomstig is uit Afrika en die vroeger werd gebruikt voor de communicatie tussen de verschillende dorpen. Later werd het instrument ook door de Westerse wereld ontdekt en tegenwoordig is het een wereldwijd bekend instrument dat nog steeds de Afrikaanse cultuur uitstraalt. De Djembé wordt vaak in groepen gebruikt voor een ritmisch samenspel, en traditioneel worden er in zo’n groep vaak ook andere slaginstrumenten gebruikt. Het is niet moeilijk om Djembé te leren, de meeste mensen zullen de basis vrij snel onder de knie hebben en de verschillende toonklanken beheersen. Deze toonklanken bestaan uit drie variaties, namelijk de volle warme klank, de scherpe hoge klank en de hoge felle klank. Als je deze toonklanken beheerst, heb je de basis van het Djembé spelen al te pakken. Hierna kan je de klanken op eigen tempo uitbreiden naar maar liefst 24 variaties.

Het is bij Djembé natuurlijk ook belangrijk om ritmegevoel te hebben. Dit komt doordat Djembé spelen een echte groepsactiviteit is, die met meerdere mensen meestal in een kring wordt gedaan. Sommige mensen hebben van nature al een goed ritmegevoel, maar dit is ook heel goed te leren. Twijfel dus niet te erg over het nemen van Djembé les als je niet zoveel gevoel voor ritme hebt, dit leer je namelijk vanzelf door gewoon te beginnen en te oefenen. Het voordeel hiervan is dat het ritmegevoel wat je bij het Djembé spelen ontwikkelt ook bij andere instrumenten van pas komt. Wil je dus na de Djembé cursus nog een ander instrument leren spelen, dan zal dit qua ritme en maathouden een stuk makkelijker gaan. Een Djembé cursus is dus niet alleen heel leuk en gezellig, als je houdt van muziek maken is het een mooie manier om dit instrument te leren kennen en eventueel als opstapje te gebruiken naar andere instrumenten. Ben jij ook enthousiast geworden en wil je samen met je vrienden, collega’s of medecursisten Djembé leren spelen? Laat dan een aanvraag achter en vind snel een Djembé cursus bij jou in de buurt!Djembe in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Meer...

Reviews


Alle star star star star star_border 4/5
Prijs / kwaliteit star star star star star_border 4/5
Faciliteiten star star star star star_border 4/5
Leraar star star star star star_border 4/5

Ik vond het een beetje spannend om te gaan, omdat ik nog nooit pilates, yoga of iets anders wat daarop lijkt had gedaan. Maar docente Turid weet waar ze het over heeft en geeft alle cursisten de ruimte om op hun eigen niveau en snelheid de oefeningen uit te voeren. En er stond steeds relaxte muziek aan op de achtergrond :-)

Britt - 08/09/2015 - Voor Pilates

Voor expert Djembe Drame


Alle star star star star star 5/5
Prijs / kwaliteit star star star star star 5/5
Faciliteiten star star star star star 5/5
Leraar star star star star star 5/5

Essentrics wordt gegeven in een mooie ruime zaal. De lerares geeft je voldoende persoonlijke begeleiding en weet de verschillende oefeningen goed uit te leggen. Ook als je nog geen ervaring hebt met Essentrics is de les goed te volgen. Na de cursus voel je je soepel en energiek.

Merel - 16/09/2015 - Voor Essentrics

Voor expert Djembe Drame


Alle star star star star star 5/5

Essentrics wordt gegeven in een mooie ruime zaal. De lerares geeft je voldoende persoonlijke begeleiding en weet de verschillende oefeningen goed uit te leggen. Ook als je nog geen ervaring hebt met Essentrics is de les goed te volgen. Na de cursus voel je je soepel en energiek.

Merel - 09/12/2015 - Voor Djembe Drame

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!