This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt het?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Skillseeker zorgt voor contact met de juiste experts.
2
Ontvang voorstellen van relevante aanbieders
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en inhoud
3
Kies een aanbieder
Aan de slag. Veel plezier!

Zangles - Handig om te weten

Praktische informatie voor je zangles

Zangles nemen is natuurlijk heel leuk, maar brengt ook veel vragen met zich mee. Want hoe moeilijk is het bijvoorbeeld om te leren zingen? Het is moeilijk om daar antwoord te geven omdat dit vooral ligt aan je eigen motivatie, je muzikale gehoor en je inzet. Maar over het algemeen kan je de basistechniek van het zingen binnen een jaar onder de knie krijgen, en kan je dit daarna verder uitbreiden. Hoe goed je uiteindelijk kunt zingen ligt aan je eigen stemgeluid en de controle die je over je stem hebt. Om goed een lied te kunnen zingen moet je dus eerst de basistechniek onder de knie hebben, maar een makkelijk liedje zal je na een paar maanden redelijk kunnen zingen. Als je eenmaal een paar jaar zangles hebt gehad zal je ook moeilijke nummers kunnen zingen en je zal je stembereik groter zijn.

Een zangles duurt gemiddeld een uur, maar je kan er bij de meeste aanbieders ook voor kiezen om bijvoorbeeld een half uur of anderhalf uur les te hebben. Een keer per week les is genoeg om de zangtechniek te leren, maar om dit ook echt goed te oefenen is het verstandig om elke dag even een paar zangoefeningen te doen. Zo ‘train’ je je stem en gaat het zingen steeds beter. Bij een muziekles kan je altijd kiezen tussen privéles of groepsles, bij een zangleraar kan je meestal alleen privéles krijgen. Het voordeel van privéles is dat er veel aandacht wordt besteed aan je persoonlijke ontwikkeling en je intensieve begeleiding krijgt, waardoor je binnen kortere tijd beter kan zingen. Het voordeel van groepsles is dat je samen met anderen kan zingen, en door te luisteren naar je medecursisten veel leert en je muzikale gehoor verbetert. Hoeveel een zangles kost verschilt natuurlijk per aanbieder, maar gemiddeld kost een privé zangles zo’n 40 euro. Groepsles is goedkoper, en dit wordt bij de meeste muziekscholen aangeboden. Bij particuliere leraren kan je meestal alleen privéles krijgen. De prijs van zangles wordt meestal over een jaar of half jaar berekend.

Als laatste wil je natuurlijk ook weten na hoeveel lessen je goed genoeg kan zingen voor een optreden! Dit verschilt per persoon, en hangt onder andere van je motivatie, talent en inzet af. Maar na een jaar zal je best veel nummers kunnen zingen, en na een aantal jaar zal je je stem volledig onder controle hebben waardoor je een prachtig optreden neer kan zetten!

Zangles

Heb jij altijd al willen leren zingen, of wil je je zangkwaliteiten verbeteren? Dan zijn zanglessen iets voor jou! Zingen is natuurlijk ontzettend leuk en misschien zing je zelf al best veel onder de douche, maar zanglessen zijn heel handig om je eigen stem te leren kennen en te weten te komen hoe je daar het best gebruik van kan maken. Je stem is namelijk een prachtig instrument, en door te oefenen en kennis te maken met de theorie van het zingen kan je er veel meer uithalen dan je denkt! Zang wordt al eeuwenlang gebruikt om een boodschap over te brengen, emotie te uiten en ook bij anderen emotie los te maken. Er zijn vier verschillende soorten zangstemmen: bas, tenor, alt en sopraan. Dit heeft alles te maken met het bereik van de stem, een bas is bijvoorbeeld heel laag en een sopraan kan heel hoog zingen. Door zangles te nemen kom je erachter wat voor soort stem jij hebt, en waar jouw grenzen liggen.

Zangles voor gevorderden

Ook voor gevorderde zangers is het nuttig om zangles te nemen. Je kunt het zingen namelijk wel zelf aanleren door het veel te doen, maar door op een verkeerde manier te zingen kun je op lange termijn je stem beschadigen. Ook is het natuurlijk gewoon heel leuk en interessant om de theorie achter het zingen te ontdekken en je grenzen te verleggen. En het grootste voordeel van zingen is dat je geen instrument hoeft te kopen om te beginnen met je zanglessen! Je hebt alleen je stem en een klein beetje oefening nodig om veel bekende nummers mee te kunnen zingen. En met wat meer oefening zul je merken dat je zelfs de moeilijkere zangnummers onder de knie krijgt en je steeds meer met je stem kan doen. Wil jij dit ook bereiken en je (zang)grenzen verleggen? Of zing je al vaak maar wil je technieken leren waardoor je stemgeluid beter wordt? Laat een aanvraag achter en vind gemakkelijk een zangleraar of zangschool bij jou in de buurt.


Geselecteerde aanbieders

Ook leuk om te doen!

Reviews


Alle star star star star star_half 4.5/5
Prijs / kwaliteit star star star star star 5/5
Faciliteiten star star star star star_border 4/5
Leraar star star star star star 5/5

Heel sympathieke zangdocent, leer veel van haar. Zij kijkt en luisterd heel goed, geeft goede adviezen, en heel is heel pedagogisch!

Zangles bij Deborah Liever - 11/01/2016 - Voor Zangles in Amsterdam-Zuid.

Voor expert Plons Muziek! Zingen van 0- 80, diverse locaties in Noord-Holland.


Alle star star star star star_border 4/5
Prijs / kwaliteit star star star star_border star_border 3/5
Faciliteiten star star star star star 5/5
Leraar star star star star star 5/5

Het is een gezellige kleinschalige cursus. Ik vind het heel leuk om iets met muziek te doen met mijn kleintje. Onverwacht leuk vond ik het om te zien hoe zijn interactie is met de andere kinderen en hoe hij zich beweegt in een 'vreemde' omgeving!

Anoniem - 06/02/2016 - Voor Muziek op schoot - 0 tot 4 jaar in Amsterdam-Zuid.

Voor expert Plons Muziek! Zingen van 0- 80, diverse locaties in Noord-Holland.

Zangles homepage-cities-list-title

Meer categorieën

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!