This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt het?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Skillseeker zorgt voor contact met de juiste experts.
2
Ontvang voorstellen van relevante aanbieders
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en inhoud
3
Kies een aanbieder
Aan de slag. Veel plezier!

Keyboard - Handig om te weten

Praktische informatie voor je keyboardles

Voordat je gaat beginnen met je keyboardles, is het handig om een aantal dingen te weten. Zoals hierboven al staat beschreven kan iedereen keyboard leren spelen, en kan de moeilijkheidsgraad makkelijk opgebouwd worden. Hoeveel lessen je nodig hebt om een lied of nummer te kunnen spelen, verschilt natuurlijk per persoon en hangt ook af van de moeilijkheidsgraad van het nummer. Maar de gemiddelde cursist kan na een paar lessen al aardig wat (simpele) nummers meespelen.

Natuurlijk wil je ook weten of je zelf een keyboard moet aanschaffen als je aan je lessen begint. Over het algemeen is dit het geval, omdat er ook van je verwacht wordt dat je thuis oefent. Een keyboard hoeft niet veel te kosten: een redelijk keyboar kost gemiddeld zo’n 150 euro. Keyboard leren spelen kost je in het algemeen niet veel tijd, de lessen duren gemiddeld namelijk een uur en om het instrument goed onder de knie te krijgen heb je een keer per week les nodig. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om thuis te oefenen zodat je elke les weer wat nieuws kan leren, en de tijd die je hieraan kwijt bent ligt aan de snelheid waarmee je de techniek oppakt. Maar gemiddeld zijn beginnende keyboardspelers hier zo’n 2 uur per week aan kwijt: met elke dag een kwartiertje oefenen kom je al een heel eind.

Er zit ook een heel verschil in groepsles of privéles: groepsles is meestal goedkoper, maar bij privéles krijg je intensieve persoonlijke begeleiding waardoor je het keyboardspelen sneller onder de knie krijgt. De meeste particuliere keyboardleraren bieden vooral privéles aan, en de meeste muziekscholen bieden allebei aan. Het hangt dus van je eigen voorkeur af wat voor soort les jij het liefst wil hebben. Als je het keyboardspelen sneller onder de knie wil krijgen wordt het echter aangeraden om privéles te nemen. Uiteraard wil je ook weten hoeveel de lessen gaan kosten. Dit verschilt natuurlijk wel per muziekschool of keyboardleraar, maar over het algemeen kost keyboardles zo’n 20 euro per uur. Dit wordt bij muziekscholen meestal per jaar of halfjaar berekend, je kan dus zelf kiezen hoe lang en hoe vaak je les wil hebben. Via Skillseeker kan je snel en makkelijk verschillende aanbieders vergelijken en de beste prijs/kwaliteitverhouding vinden.

En wil je graag met je keyboard in een band gaan spelen? Dat kan natuurlijk ook! Afhankelijk van je eigen motivatie en snelheid zal het wel anderhalf jaar of langer duren voordat je dit kan bereiken. De tijd die je hierin steekt is het echter helemaal de moeite waard: want samen met anderen muziek maken is natuurlijk het leukst!

Keyboardles

Keyboard leren spelen is erg leuk om te doen, omdat het keyboard een veelzijdig instrument is waarmee je heel veel kan. Daarnaast is het een leuke en leerzame ervaring die je helpt om het instrument te leren kennen, toonladders te leren spelen en noten te leren lezen. Maar ook als je al keyboard kan spelen is het altijd goed om je skills bij te houden en te verbeteren! Het keyboard is ontstaan in de jaren 70, toen de eerste elektronische orgels met een ritmebox ontstonden. Veel mensen denken dat het keyboard is gebaseerd op de piano, maar dit is dus niet zo! Het keyboard lijkt wel erg op de piano, dus als je in de toekomst piano wil spelen of al piano speelt zal dit zeker een stuk makkelijker zijn. Ondanks de overeenkomsten met de piano is het keyboard een instrument met veel eigen functies en eigenschappen. Naast de gebruikelijke toetsen heeft het keyboard namelijk ook een begeleidingsautomaat dat door akkoorden wordt aangestuurd. Hierdoor is het keyboard een instrument dat veel verschillende muziekstijlen mogelijk maakt.

Verschillende soorten keyboards

Naast het keyboard zijn er nog twee varianten, namelijk de synthesizer en het midi keyboard. Een synthesizer is geavanceerder en heeft geen automatische begeleiding of geluidsversterking. Dit is dus vooral een goed instrument om mee te componeren. Het midi keyboard heeft van zichzelf geen klanken, maar kan via een midi-poort of usb-poort worden aangesloten op een computer. Op deze manier kunnen de klanken van het instrument worden aangestuurd. Dit is vooral een goede optie voor de gevorderde keyboardspelers. Het meest bekende keyboard wordt vaak gebruikt door bands, als ondersteuning bij zang of als muziekinstrument op zich. Kortom, het keyboard bied heel veel mogelijkheden om te variëren met verschillende muziekstijlen, klanken en akkoorden. Daarnaast is het uitproberen en afwisselen van de klanken met de elektronische aansturing natuurlijk erg leuk en dit zal niet snel gaan vervelen. De moeilijkheidsgraad van het keyboard kan langzaam worden opgebouwd en de basis als noten lezen, toonladders en akkoorden kan snel aangeleerd worden, dit wordt nog makkelijker gemaakt met behulp van het begeleidingsautomaat. Je hoeft dus geen muzikale ervaring te hebben om binnen korte tijd de basis van het keyboardspelen te leren! wil jij meer leren over dit instrument en er verschillende muziekstijlen op kunnen spelen? Of kan je al keyboard spelen maar wil je je skills verbeteren? Laat een aanvraag achter en vind een keyboardleraar of muziekschool bij jou in de buurt!


Geselecteerde aanbieders

Ook leuk om te doen!

Keyboard homepage-cities-list-title

Meer categorieën

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!