This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt het?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Skillseeker zorgt voor contact met de juiste experts.
2
Ontvang voorstellen van relevante aanbieders
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en inhoud
3
Kies een aanbieder
Aan de slag. Veel plezier!

Gitaarles - Handig om te weten

Praktische informatie

Voordat je gaat beginnen met je gitaarles, is het handig om een aantal dingen te weten. Zoals hierboven al staat beschreven kan iedereen gitaar leren spelen, en is het een van de makkelijkere instrumenten. Hoeveel lessen je nodig hebt om een lied of nummer te kunnen spelen, verschilt natuurlijk per persoon en hangt ook af van de moeilijkheidsgraad van het nummer. Maar over het algemeen kan je na een halfjaar al aardig wat (simpele) nummers meespelen.

Natuurlijk wil je ook weten of je zelf een gitaar moet aanschaffen als je aan je lessen begint. Over het algemeen is dit het geval, omdat er ook van je verwacht wordt dat je thuis oefent. Een gitaar hoeft niet veel te kosten: een redelijke gitaar kost gemiddeld zo’n 100 euro. Gitaar leren spelen kost je over het algemeen niet veel tijd, de lessen duren gemiddeld namelijk een uur en om het instrument goed onder de knie te krijgen heb je een of twee keer per week les nodig. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om thuis te oefenen zodat je elke les weer wat nieuws kan leren, en de tijd die je hieraan kwijt bent ligt aan de snelheid waarmee je de techniek oppakt. Maar over het algemeen zijn beginnende gitaarspelers hier zo’n 2 uur per week aan kwijt: met elke dag een kwartiertje oefenen kom je al een heel eind.

Er zit ook een heel verschil in groepsles of privéles: groepsles is meestal goedkoper, maar bij privéles krijg je intensieve persoonlijke begeleiding waardoor je het gitaarspelen sneller onder de knie krijgt. De meeste particuliere gitaarleraren bieden vooral privéles aan, en de meeste muziekscholen bieden allebei aan. Het hangt dus van je eigen voorkeur af wat voor soort les jij het liefst wil hebben. Als je het gitaarspelen sneller onder de knie wil krijgen wordt het echter aangeraden om privéles te nemen. Uiteraard wil je ook weten hoeveel de lessen gaan kosten. Dit verschilt natuurlijk wel per muziekschool of gitaarleraar, maar over het algemeen kost gitaarles zo’n 20 euro per uur. Dit wordt bij muziekscholen meestal per jaar of halfjaar berekend, je kan dus zelf kiezen hoe lang en hoe vaak je les wil hebben. Via Skillseeker kan je snel en makkelijk verschillende aanbieders vergelijken en de beste prijs/kwaliteitverhouding vinden.

En wil je graag met je gitaar in een band gaan spelen? Dat kan natuurlijk ook! Afhankelijk van je eigen motivatie en snelheid zal het over het algemeen wel een jaar of langer duren voordat je dit kan bereiken. De tijd die je hierin steekt is het echter helemaal de moeite waard: want samen met anderen muziek maken is natuurlijk het leukst!

Gitaarles bij jou in de buurt

De gitaar is een veelzijdig instrument, en ideaal om verschillende muziekstijlen mee te leren kennen. Gitaar is erg populair, omdat je met een klein beetje oefening al een heel eind kan komen! Het instrument wordt vooral gebruikt in bands en moderne muziekstijlen, maar bijvoorbeeld ook in de Spaanse muziek of zelfs klassieke muziek. De eerste gitaar is ontstaan in de 16e eeuw in Spanje en tegenwoordig is de gitaar nog steeds niet weg te denken in de moderne Spaanse muziekcultuur. Er zijn heel veel soorten gitaren, maar de bekendste zijn de akoestische gitaar, de elektrische gitaar en de basgitaar. Voor elke soort is een andere cursus nodig, omdat de verschillen zo groot zijn dat de leermethode bij elke gitaar verschilt. Het is over het algemeen wel makkelijker om elektrische gitaar of basgitaar te leren als je al les hebt gehad in akoestische gitaar.

Eric Clapton is ook ooit begonnen met gitaarles

De akoestische gitaar is populair vanwege het subtiele geluid en wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt bij countrymuziek, en de elektrische gitaar is vooral bij rockmuziek geliefd vanwege de geluidseffecten en het coole imago. Beide instrumenten zijn niet moeilijk om te leren, en zorgen voor veel plezier en ontspanning. De gitaar is het belangrijkste instrument in beroemde bands als The Beatles, Metallica en vele andere. En ook legendes als Eric Clapton en Kurt Cobain hebben ooit als beginneling hun eerste gitaarles gevolgd. Maar gitaar spelen is niet alleen leuk in een band, het is ook op feestjes, als solist of simpelweg in je huiskamer een leuke hobby. Het instrument zorgt voor sfeer, vermaak en is een aangenaam tijdverdrijf. Iedereen kan het leren, jong en oud! Ben jij enthousiast geworden en wil jij ook alles leren over akkoorden, noten lezen en toonladders? Of kan je al gitaar spelen en wil je dit graag naar een hoger niveau tillen? Vul een aanvraagformulier in en vind eenvoudig gitaarleraren bij jou in de buurt. Er is voor ieder wat wils, of je nu beginneling of gevorderde bent.

Geselecteerde aanbieders

Ook leuk om te doen!

Reviews


Alle star star star star star 5/5

Al 3 jaar gitaarles bij Silvan, hij is de beste leraar die ik heb gehad tot nu toe :) Hij is erg duidelijk en rustig en geeft je alle tijd om op jouw tempo te leren!

Lotje - 10/08/2017 - Voor Gitaarschool Silvan de Smit


Alle star star star star star 5/5

Silvan is een fijne en geduldige leraar. Hij houdt rekening met mijn leertempo en zorgt er voor dat ik alle nuances van het gitaarspel goed te pakken heb. Ik ben behoorlijk vooruit gegaan dankzij hem!

Anoniem - 17/08/2017 - Voor Gitaarschool Silvan de Smit


Alle star star star star star 5/5

Hele fijne gitaarlessen! Hij is een enthousiaste gitarist die erg duidelijk les geeft. Zeker aan te raden als je gitaarlessen wilt gaan volgen!

Anoniem - 17/08/2017 - Voor Gitaarschool Silvan de Smit

Gitaarles homepage-cities-list-title

Meer categorieën

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!