This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt het?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Skillseeker zorgt voor contact met de juiste experts.
2
Ontvang voorstellen van relevante aanbieders
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en inhoud
3
Kies een aanbieder
Aan de slag. Veel plezier!

Drumles - Handig om te weten

Drumles: wat moet je weten

Wellicht heb je een aantal vragen voordat je met je drumles begint, zo is het bijvoorbeeld handig om te weten hoe moeilijk het is om te leren drummen. Dit verschilt natuurlijk per persoon, en hangt af van je eigen motivatie en of je al eens een slaginstrument of drumstel bespeeld hebt. Maar in het algemeen is het, als je een beetje gevoel voor ritme hebt, niet heel moeilijk om het drummen onder de knie te krijgen. Daarnaast is het goed om te weten dat er in de meeste gevallen van je wordt verwacht om een eigen drumstel aan te schaffen. Dit is nodig om zelf thuis te kunnen oefenen, en voorbereid naar je drumles te gaan. Een drumstel is over het algemeen niet heel duur, je hoeft niet per se het duurste toestel aan te schaffen om te beginnen met drummen. Een redelijk drumstel kost ongeveer 300 euro.

Een drumles duurt gemiddeld een uur, maar soms kan je er ook voor kiezen om een half uur les te nemen. Om het drummen goed onder de knie te krijgen is het over het algemeen wel nodig om een keer per week les te hebben, en om de techniek te oefenen is het ideaal om elke dag een kwartier te oefenen. Leren drummen kost dus niet heel veel tijd! Drumles wordt door muziekscholen voor groepen en individueel aangeboden, maar bij de meeste particuliere aanbieders kan je alleen privéles krijgen. Hoeveel een les kost verschilt natuurlijk per aanbieder, maar over het algemeen is een prijs van 20 euro per les normaal. De prijs wordt meestal per halfjaar of jaar berekend, je kan er dus zelf voor kiezen voor welke periode je drumles wil.

Als laatste wil je natuurlijk weten wanneer je dan goed genoeg kan drummen om in een band te spelen! Dit verschilt uiteraard per persoon, maar als je thuis goed oefent en naar je lessen gaat zal je na een jaar al voldoende vaardigheid hebben om in een band te kunnen spelen: de moeite waard dus!

Drumles

Drummen is heel erg leuk om te leren als je bijvoorbeeld in een band wil gaan, met je favoriete nummers mee wil drummen of simpelweg de vaardigheid van het drummen onder de knie wil krijgen. Daarnaast is het een instrument waar je echt al je energie in kwijt kan, of juist aan je ritme en dynamiek kan werken. Ook als je nog nooit drum hebt gespeeld en geen muzikale ervaring hebt, is het een goede keuze om met drumles te beginnen. Het drumstel bestaat eigenlijk uit een aantal verschillende slaginstrumenten die door de drummer worden bespeeld. Een paar voorbeelden hiervan zijn de bass drum, snare drum en bekkens. De overige basisinstrumenten bestaan uit een high tom, mid tom, low tom en floor tom, en een hihat. Als beginnend drummer zal je deze basisinstrumenten als eerste leren bespelen, en als je dit onder de knie hebt kan je er ook slaginstrumenten als woodblocks, triangels of tamboerijnen bij gebruiken.

Het drumstel is ontstaan door het geleidelijk samenbrengen van de verschillende slaginstrumenten. In het begin van de 20e eeuw werden de verschillende slaginstrumenten bij fanfarebands om praktische redenen door één persoon bespeeld. Later werd dit idee door orkesten overgenomen om zo met minder bezetting evenveel instrumenten te kunnen bespelen. Tegenwoordig zijn er twee soorten drumstellen, namelijk het elektrische drumstel en het akoestische drumstel. Bij elektrisch drummen slaat de drummer op ‘pads’ en maakt dit van zichzelf weinig tot geen geluid. De slag wordt via een elektrische puls omgezet in een echt drumgeluid. Het voordeel van een elektrisch drumstel is dat je rustig thuis kan oefenen zonder de buren wakker te houden of overlast te veroorzaken, omdat je zelf kan instellen hoe hard je het geluid wil laten klinken. Ook als je in een band of orkest wil spelen kan het handig zijn om een elektrisch drumstel aan te schaffen, zodat het geluid mooi in balans is met de rest van de muziek. Het leuke van drumles is dat drummen niet moeilijk is om te leren, er veel verschillende niveaus zijn en je er niet snel op uitgekeken zal raken. Drumles is een ideale manier om het instrument te leren kennen, je skills te verbeteren of simpelweg iets nieuws te proberen. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je het drummen gaan oppakken of verbeteren? Laat dan een aanvraag achter en kies snel en makkelijk een drumleraar of muziekschool bij jou in de buurt!

Geselecteerde aanbieders

Ook leuk om te doen!

Reviews


Alle star star star star star 5/5

Super muziekschool. Ik heb mijzelf via Skillseeker in geschreven en ik heb super lessen bij Muziekschool Eindhoven. Ik heb eerder les gehad bij andere muziekscholen, maar hier helpen ze me echt bij wat ik graag wil leren. Aanrader!

Lisa Coppers - 28/02/2017 - Voor Muziekschool Eindhoven

Drumles homepage-cities-list-title

Meer categorieën

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!