This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt het?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Skillseeker zorgt voor contact met de juiste experts.
2
Ontvang voorstellen van relevante aanbieders
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en inhoud
3
Kies een aanbieder
Aan de slag. Veel plezier!

DJ Cursus - Handig om te weten

Handige informatie voor je DJ cursus

Voordat je met je DJ lessen gaat beginnen, is het handig om een aantal dingen te weten. Ten eerste kun je je afvragen hoe moeilijk het nu is om te leren DJ’en. De techniek van het DJ’en onder de knie krijgen is over het algemeen niet zo moeilijk, maar vooral je publiek aanvoelen, de sfeer zetten en improviseren is best lastig. Dit komt echter meestal vanzelf als je wat meer ervaring krijgt. Het ligt er dus heel erg aan hoe moeilijk of makkelijk je het zelf maakt, een simpele mix zal je al vrij snel kunnen maken.

Je hoeft als beginner meestal niet zelf een DJ set aan te schaffen. Dit is echter wel handig voor als je thuis wat meer wil oefenen en je eigen mix wil maken. Maar de uitgebreide apparatuur zal je DJ leraar of muziekschool vrijwel altijd ter beschikking hebben. Een gemiddelde DJ les duurt ongeveer een uur, en om het DJ’en aan te leren is het nodig om een keer per week les te hebben. Daarnaast kan je zelf natuurlijk ook oefenen, je kan bijvoorbeeld je eigen remix maken waar je elke dag een kwartier aan werkt. Op deze manier zal je het DJ’en nog sneller beheersen. Een DJ les kan groepsles of privéles zijn, maar particuliere leraren bieden vooral privéles aan. Het voordeel hiervan is dat je veel persoonlijke begeleiding krijgt, zodat je helemaal in je eigen tempo en niveau de DJ les kan volgen. Het voordeel van een groepsles is dat het goedkoper is, en dat je niet alleen van je docent maar ook van je medecursisten kunt leren.

Hoeveel een DJ les kost verschilt natuurlijk per aanbieder, maar over het algemeen zal dit zo’n 30 tot 50 euro per les kosten. Een les duurt meestal een uur, en het bedrag wordt meestal per les of per 5 lessen berekend. Als laatste vraag je je natuurlijk af na hoeveel lessen je goed genoeg bent om op een feestje of in een café te draaien. Dit ligt vooral aan je motivatie en de snelheid waarmee je de techniek oppakt, maar over de basistechniek heb je na zo’n 10 lessen onder de knie. Daarna is het een kwestie van creatief zijn, je publiek aanvoelen en goede ingevingen krijgen. Dit bereik je alleen door veel te oefenen, begin dus klein op een barbecue of feestje en je zal merken dat het DJ’en steeds soepeler gaat!

DJ-Cursus

Een DJ-cursus is heel erg leuk en divers, omdat er binnen de DJ wereld zijn er heel veel verschillende genres zijn. Daarnaast kan je met een draaitafel alle kanten op en kan je elke muziekstijl uitproberen en remixen. De bekendste DJ genres zijn onder andere Dubstep, Hardcore, Techno en Trance. Deze zul je tijdens je DJ lessen vooral proberen onder de knie te krijgen. Maar een DJ kan ook minder bekende genres zoals Chill Out, Trap, Minimal en Funk gebruiken om een eigen plaat te remixen. Dit zal je vooral in latere lessen leren als je de basis kent en alle functies van de draaitafel weet. De moeilijkheidsgraad van DJ’en varieert sterk, omdat de verschillende stijlen ook erg variëren. Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om bestaande nummers achter elkaar af te spelen met een mooie overgang ertussenin, of je kan een eigen nummers maken. Dit laatste vereist natuurlijk wel wat oefening en geduld, maar het mooie van DJ’en is dat je op je eigen niveau kan beginnen en dit zo langzaam of snel kan opbouwen als je zelf wil. Er is dus geen beginniveau nodig om te starten met DJ’en, de vaardigheid leer je het best door gewoon te oefenen en alles uit te proberen. Met een beetje creativiteit en lef kom je al een heel eind, en volg jij misschien wel grote namen als Armin van Buuren en Martin Garrix na.

Stop je creativiteit in DJ-lessen

Maar DJ les volgen is natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om te doen, niet alleen vanwege de uitdaging maar ook omdat het een ontspannende hobby is waar je al je creativiteit en energie in kwijt kan. Als je van goede muziek houdt, kan je bij een DJ cursus echt je hart ophalen en zal je de rest van je leven van de DJ lessen profiteren. Ook is er meer dan genoeg keus en kan je helemaal zelf bepalen op wat voor manier je de DJ lessen wil volgen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om bij een leraar thuis of bij een muziekschool les te nemen, of hoe ver je wil reizen voor je cursus. Ben jij ook enthousiast geworden en lijkt het je geweldig om je eigen remix te maken? Of wil je de wereld van het DJ’en ontdekken en erachter komen waar jouw talenten liggen? Vul dan een aanvraagformulier in en vind snel de DJ cursus bij jou in de buurt.

Geselecteerde aanbieders

iDJ COLLEGE

Weteringkade 169, 3826AW, Amersfoort

PopScool Enschede

Smutsstraat 9-1, 7551HM, Hengelo

Dj Vree

Lage Nieuwstraat 453, 2512WH, Den Haag

Markant Apeldoorn

Nieuwstraat 379, 7311BR, Apeldoorn

Eindhoven DJ University

Hurksestraat 19, 5652AH, eindhoven

Muziekschool Haarlem

Antoniestraat 59, 2011CP, Haarlem

Ook leuk om te doen!

Reviews


Alle star star star star star 5/5

Mijn zoon Mats (8) heeft hier een DJ workshop gedaan. Erg leuk met veel uitleg en vooral zelf doen. Het leukste was dat hij zelf zijn favoriete muziek mocht remixen.

Mats Schevernels - 03/02/2017 - Voor DJ school Amsterdam Noord


Alle star star star star star 5/5

Super muziekschool. Ik heb mijzelf via Skillseeker in geschreven en ik heb super lessen bij Muziekschool Eindhoven. Ik heb eerder les gehad bij andere muziekscholen, maar hier helpen ze me echt bij wat ik graag wil leren. Aanrader!

Lisa Coppers - 28/02/2017 - Voor Muziekschool Eindhoven


Alle star star star star star 5/5

De DJ lessen waren ontzettend leuk! Willem is een hele fijne leraar, die je vragen goed kan beantwoorden. Het was een hele leuke ervaring, en zeker dus ook een aanrader voor iedereen die wat nieuws wil leren op het gebied van muziek!

Max Owusu - 13/09/2017 - Voor Dj Vree

DJ Cursus homepage-cities-list-title

Meer categorieën

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!