This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Sushi - Handig om te weten

Handige informatie voor de sushi workshop

Een sushi workshop volgen is heel leuk, en daarom wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen. Maar toch is het handig om van tevoren een aantal dingen te weten. Ten eerste is het goed om te weten dat hoewel sushi er soms ingewikkeld uitziet, het niet moeilijk is om te maken. Sushi rollen zal even wat oefening vereisen maar na een workshop zal je dit zeker onder de knie hebben. Het hapje ziet er altijd leuk uit en wordt op een leuke manier gepresenteerd, maar de ingrediënten zijn eenvoudig te verwerken en worden vooral rauw geserveerd (denk aan de verschillende vissoorten). Iedereen kan dus leren sushi maken, en met een klein beetje inspanning ziet het er al snel leuk en lekker uit.

Je hoeft behalve een goed humeur en motivatie, niets mee te nemen naar de sushi workshop. De aanbieder zorgt voor voldoende materialen, ingrediënten en een schone kookomgeving. De sushi chef beantwoord graag alle vragen die je hebt, zodat je ook thuis makkelijk aan de slag kan gaan met het sushi maken. De workshop duurt ongeveer twee tot drie uur, maar enkele aanbieders geven ook langere of kortere workshops. Om in een rustig tempo de sushi te bereiden en uitgebreid te proeven, is het echter wel aan te raden om een workshop van minimaal twee uur te volgen. De workshop doe je altijd gezellig in een groep, leuk om bijvoorbeeld met collega’s of vriendinnen te doen! Om niet voor onaangename verassingen komen te staan is het handig om ruim van tevoren bij de aanbieder aan te geven met hoeveel personen je bent. De minimale en maximale groepsgrootte verschilt namelijk per aanbieder, en hangt af van de beschikbare ruimte en materialen. Gemiddeld is het minimale aantal deelnemers 8, en het maximale aantal deelnemers 16 personen.

Hoeveel een sushi workshop precies kost verschilt per aanbieder, maar gemiddeld kost de workshop tussen de 40 en de 60 euro per persoon. Dit tarief wordt per middag of avond berekend, maar bij enkele aanbieders ook per uur.

Sushi workshop

Een sushi workshop is de ideale manier om zelf sushi te leren maken. Sushi is een erg populair Japans gerecht dat de afgelopen jaren alleen maar populairder is geworden. Hierdoor is sushi maken nog leuker om te doen en zal je er op feestjes, verjaardagen of andere gelegenheden altijd een goede indruk mee maken. Tijdens een sushi workshop zal je de verschillende hapjes leren kennen, hoe je deze maakt en ook hoe je ze op een leuke manier presenteert. Er zijn namelijk tientallen verschillende sushi hapjes, die variëren van klein en simpel naar groter en met veel ingrediënten. De meest voorkomende ingrediënten bij sushi zijn rijst, verschillende soorten vis zoals zalm en tonijn, zeewier en komkommer. Ook wordt de sushi vaak in sojasaus gedoopt om het hapje een sterkere smaak te geven. Daarnaast wordt er tussen de verschillende hapjes door gember gebruikt om de smaak te neutraliseren. Tijdens de sushi workshop zal je niet alleen de ingrediënten leren rollen om een mooie sushirol te maken, maar leer je ook hoe de sushi in Japan gegeten wordt en welke tradities hierbij horen. Want hoewel sushi in Nederland erg populair is, wordt het in Japan traditioneel heel anders gegeten. Aan sushi eten zitten namelijk meer regels en gebruiken vast dan je denkt, en het is heel interessant om hier tijdens de sushi workshop meer over te weten te komen.

Leer de gebruiken en tradities van sushi kennen

Wist je bijvoorbeeld dat sushi in Japan in de meeste gevallen alleen tijdens bijzondere gelegenheden gegeten wordt? In Nederland is het hapje zijn exclusiviteit kwijtgeraakt door de vele all-you-can-eat restaurants, maar in Japan wordt sushi nog altijd alleen tijdens speciale gelegenheden gegeten. En ook de ingrediënten die in Nederland voor sushi gebruikt worden verschillen van de Japanse ingrediënten, in Nederland worden er namelijk vaak groenten aan de sushi toegevoegd of worden de sushihapjes gefrituurd. Dus ook als je vaak sushi eet in de grote sushiketens, is het heel leuk om eens de originele Japanse sushi te leren kennen. Terwijl het in het Westen vaak gaat om grote hoeveelheden eten, is het sushi bereiden en eten in Japan een subtieler en langzamer proces. Het duurt in Japan soms wel een week voordat de vis lang genoeg in de rijst heeft gelegen. Deze en heel veel andere feitjes leer je tijdens de sushi workshop, en deze workshop is dus niet alleen lekker maar ook leerzaam! Ben jij ook een echte sushi fan en wil je alles weten over hoe je dit lekkere hapje zelf kan maken? Vul dan een aanvraagformulier in en vind de leukste sushi workshop bij jou in de buurt.


Sushi in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Het Kook College Wijchen

Edisonstraat 1, 6604BT, Wijchen

Amsterdam Art Center

Donauweg 23, 1043AJ, Amsterdam

Kunst&Kook

Blankenstraat 378-A, 1018SK, Amsterdam

Kookpunt Houtvennen

Houtvennen 1, 5408TZ, Volkel

Koken & Proeven

Molenweg 37d, 1766HM, Wieringerwaard

Meer...

Reviews


Alle star star star star star 5/5
Prijs / kwaliteit star star star star star 5/5
Faciliteiten star star star star star 5/5
Leraar star star star star star 5/5

Samen met mijn dochter Marit jullie kookworkshop beleefd en wij waren zeer enthousiast na afloop.Keuze van gerechten,uitleg en materialen voor de bereiding hebben ons leerzame en gezellige kookuurtjes gebracht.Dank !!!!en wij zeggen dit voort.Groetjes van Monique en Marit Dekker uit Bergen NH.

Monique Dekker - 03/10/2016 - Voor Kookworkshop Puur Piemonte

Voor expert Kookschool Keizer Culinair


Alle star star star star star 5/5
Prijs / kwaliteit star star star star star 5/5
Faciliteiten star star star star star 5/5
Leraar star star star star star 5/5

Jarenlang de donderdag onder bezielende leiding van Zoë en Katie in de keuken gestaan. Helaas door verhuizing naar buitenland niet meer mogelijk. Zeer goede herinneringen aan menu keuze, kookbegeleiding en vooral gezamelijk eten van de bereidde maaltijden, met als kers op de taart de kerstdiners, top!

Jeroen - 09/10/2015 - Voor Kinderkookles in de herfstvakantie

Voor expert Kookstudio De Laurier


Alle star star star star star 5/5
Prijs / kwaliteit star star star star star 5/5
Faciliteiten star star star star star 5/5
Leraar star star star star star 5/5

Afgelopen zondag heb ik genoten van deze geweldige workshop! Ik heb zelf eens geprobeerd sushi te rollen, maar ik kreeg de rollen maar niet mooi en de ingrediënten vielen uit elkaar. Ik heb onwijs veel geleerd tijdens deze workshop en bovendien ook een hele avond gehad. Het werd allemaal gemakkelijk uitgelegd door Masha, voorgedaan en daarna konden wij lekker zelf aan de gang. Ik heb enorm genoten en wat was het lekker!

Kelly - 06/02/2016 - Voor Sushiworkshop (Bistro Nice!, Amstelveen)

Voor expert YourSushi.nl

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!