This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Patisserie - Handig om te weten

Patisserie cursus: praktische informatie

Een patisserie cursus volgen is heel erg leuk, maar omdat het voor de meesten een vrij onbekende cursus is zijn er wellicht nog veel vragen over. Want hoe moeilijk is het bijvoorbeeld om een patisserie cursus te volgen, en heb je voorkennis nodig om met de cursus te beginnen? Dit is gelukkig niet nodig, de cursus is namelijk niet moeilijk om te volgen en is geschikt voor jong en oud. Dus ook als je nog helemaal geen ervaring hebt met gebakjes maken en decoreren, is de cursus ook voor jou heel leuk om te doen! Al na 1 les kan je de lekkerste en mooiste gebakjes maken.

Om de cursus te kunnen volgen hoef je geen bakspullen of ingrediënten mee te nemen, de aanbieder zorgt er altijd voor dat er voldoende materialen en ingrediënten op de cursuslocatie aanwezig zijn. Het enige dat je mee hoeft te nemen is je goede humeur en creativiteit. Als je na de cursus thuis verder wil gaan met het bakken, visite krijgt of een feestje geeft is het natuurlijk wel handig om te onthouden welke ingrediënten, materialen en recepten er gebruikt worden. Vraag hier gerust naar bij de cursusbegeleider, die zal al je vragen graag beantwoorden. Een patisserie cursus duurt gemiddeld zo’n twee tot drie uur, maar afhankelijk van de aanbieder en de beschikbare tijd kan dit ook langer of korter zijn. De patisserie cursus volg je altijd samen in een groep, en is dus ideaal als kinderfeestje of bedrijfsuitje. De minimale en maximale groepsgrootte verschilt per aanbieder, maar gemiddeld bestaat de minimale groepsgrootte uit 8 personen en de maximale groepsgrootte uit 15 personen. Een patisserie cursus kost gemiddeld zo’n 150 tot 250 euro per persoon, maar het tarief verschilt per aanbieder. Het tarief wordt doorgaans per cursusdag of avond berekend.

Patisserie cursus

Hou jij van zoetigheid en wil je leren hoe je diverse gebakjes zelf maakt? Dan is de patisserie cursus echt iets voor jou. Tijdens deze cursus leer je hoe je zelf de lekkerste en leukste gebakjes maakt, en mag je deze aan het eind van de cursus uiteraard zelf mee naar huis nemen. De patisserie cursus is heel leuk om te doen als kinderfeestje, maar is ook als bedrijfsuitje heel gezellig. Ook is deze cursus heel leuk om als originele date te doen met je partner. Onder patisserie vallen heel veel verschillende gebakjes, en is eigenlijk ook gewoon een chique woord voor ‘gebak’. Wel wordt er binnen de bakkerswereld onderscheid gemaakt tussen twee soorten gebak: namelijk ‘droog’ gebak en ‘nat’ gebak. Het ‘natte’ gebak is natuurlijk niet echt nat, maar hier wordt het gebak mee bedoeld dat als hoofdingrediënt room of crème heeft. Het ‘droge’ gebak is de benaming die gebruikt worden voor alle andere soorten gebakjes.

Een patisserie cursus is voor jong en oud

Er valt tijdens de patisserie cursus dus heel veel te leren over gebak, niet alleen over de ingrediënten en de bereiding maar ook over de verschillende soorten, smaken en vormen. Op deze manier kan je gebak maken dat precies past bij jouw smaak. Ook ga je aan de slag met het decoreren van het gebak, en hierin kan je natuurlijk al je creativiteit kwijt. Het leuke aan een patisserie cursus is namelijk dat je het zo creatief of simpel kan maken als je zelf wil, zo lang je je maar aan het recept houd (en oplet dat je gebak niet aanbrand natuurlijk). Dit maakt het vooral voor kinderen heel erg leuk om te doen, er is voor de patisserie cursus geen handigheid of voorkennis nodig en deze cursus is dus voor jong en oud toegankelijk. De cursus zal ook elke keer van pas komen als je een verjaardag of andere gelegenheid hebt en je gasten wil verassen met de mooiste en lekkerste gebakjes. Zo heb je altijd een lekkere verassing en kan je snel en makkelijk heerlijk gebak maken. Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je ook leren hoe je zelf de lekkerste gebakjes maakt? Vul dan een aanvraagformulier in en vind de lekkerste patisserie cursus bij jou in de buurt.


Patisserie in meer steden

Geselecteerde aanbieders

LaSanne

Boterdiep 69-1, 9712LK, Groningen

Douglas Delights

Nieuwe Weteringstraat 47, 1017ZX, Amsterdam

Cacao van jou

Hoofdstraat 44, 2351AL, Leiderdorp

Banketbakkerij Lanskroon

Singel 385, 1012WL, Amsterdam

Chocoladedroom

Havenstraat 22B, 9822AG, Grootegast

La Féve Chocolade & Desserts

Statensingel 148-B, 6217KH, Maastricht

Patisserie Workshops Martine Bakkum

Weegbree 15, 1705RA, Heerhugowaard

Meer...

Reviews


Alle star star star star star 5/5
Prijs / kwaliteit star star star star star 5/5
Faciliteiten star star star star star 5/5
Leraar star star star star star 5/5

Samen met mijn dochter Marit jullie kookworkshop beleefd en wij waren zeer enthousiast na afloop.Keuze van gerechten,uitleg en materialen voor de bereiding hebben ons leerzame en gezellige kookuurtjes gebracht.Dank !!!!en wij zeggen dit voort.Groetjes van Monique en Marit Dekker uit Bergen NH.

Monique Dekker - 03/10/2016 - Voor Kookworkshop Puur Piemonte

Voor expert Kookschool Keizer Culinair

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!