This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Frans - Handig om te weten

Een Franse kookcursus volgen: wat moet je weten

Voordat je je gaat aanmelden voor een Franse kookcursus, heb je waarschijnlijk nog veel vragen. Want hoe moeilijk is het bijvoorbeeld om Franse gerechten te leren maken? Deze vraag is lastig te beantwoorden, omdat sommige cursisten al ervaring hebben met koken anderen juist niet. Maar voor die mensen is er goed nieuws: je hoeft geen ervaring te hebben met koken om een Franse kookcursus te volgen. Hoewel de Franse keuken wereldwijd bekend staat om het culinaire eten, kan jij ook gewoon leren hoe je dit klaar moet maken. Ook als je nog geen ervaring of voorkennis hebt.

Om de cursus te kunnen volgen, hoef je vrijwel nooit zelf ingrediënten of kookgerei mee te nemen. De aanbieder zorgt er namelijk voor dat alle ingrediënten, spatels, pannen en noem maar op aanwezig zijn, zodat je snel van start kan gaan. Als je thuis wil oefenen met koken is het natuurlijk wel handig om de ingrediënten en kookspullen in huis te hebben. Tijdens de cursus kan je dan ook gerust aan de instructeur vragen welke spullen je hiervoor het best kunt aanschaffen, maar ook met andere vragen kan je altijd bij diegene terecht.

Een Franse kookcursus duurt gemiddeld drie tot vier uur, maar bij enkele aanbieders kan je er ook voor kiezen om korter of langer de cursus te volgen. Hoeveel personen er minimaal en maximaal mogen deelnemen aan de cursus verschilt per aanbieder, en hangt af van de beschikbare ruimte en het beschikbare materiaal. Maar over het algemeen is het minimale aantal deelnemers 8 en het maximale aantal deelnemers rond de 15 personen. De cursus kost gemiddeld ongeveer 50 euro per persoon, dit bedrag kan echter per aanbieder verschillen. Het bedrag wordt meestal per workshop berekend, maar het is doorgaans wel zo dat een kortere workshop goedkoper is dan een langere workshop.

Franse kookcursus

Een Franse kookcursus is heel leuk en lekker om te doen. Frankrijk is namelijk echt een land dat bekend staat om het eten, en de Franse keuken is daarom heel leuk om te ontdekken. Bij Frans eten denken veel mensen gelijk aan stokbrood, escargots en wijn maar er zijn nog veel meer Franse hoogstandjes die het proberen waard zijn. Door een Franse kookcursus te doen leer je al deze gerechten kennen, hoe je deze moet bereiden en welke ingrediënten er nodig zijn. Ook kom je erachter hoe je de gerechten de unieke smaak en charme geeft die de Franse keuken zo populair maakt. Frans koken is niet moeilijk, maar je moet bij de meeste gerechten gewoon even doorhebben hoe het moet. Hier gaat de Franse kookcursus je bij helpen, zodat je aan het eind van de cursus talloze Franse gerechten zelf kunt maken. Maar je zal ook kennis maken met de Franse kookcultuur en de ‘flair’ die Franse gerechten zo typeert. Deze cursus is ideaal om samen met je partner te doen, zodat je nooit meer in dilemma zit wat je die avond wil eten en wie er gaat koken. Maar ook samen met vrienden, collega’s of familie is deze cursus heel leuk om te doen. Een Franse kookcursus volgen is namelijk niet alleen gezellig, maar ook handig voor als je een speciale gelegenheid hebt en indruk wil maken op je gasten.

Maak kennis met de Franse keuken

De Franse keuken kent een aantal gerechten die wereldwijd bekend zijn, zoals quiche, escargots en steak au poivre. Maar tijdens de Franse kookcursus zal je ook kennismaken met minder bekende gerechten. Dit maakt het natuurlijk net iets spannender en interessanter om deze cursus te volgen! Hoewel de gerechten met de Franse namen en lange ingrediëntenlijst misschien ingewikkeld lijken, is het voor iedereen te doen. Met behulp van een goede Franse kookcursus zal je binnen korte tijd heerlijke Franse gerechten op tafel kunnen zetten. Hier hoef je geen voorkennis, ervaring of aanleg voor te hebben. Een Franse kookcursus is dus voor iedereen weggelegd en is te leuk en lekker om te missen! Ben jij ook enthousiast geworden en wil je graag leren hoe je heerlijke Franse gerechten maakt? Vul dan het aanvraagformulier in en vind de beste Franse kookcursus bij jou in de buurt.


Frans in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Het Kook College Wijchen

Edisonstraat 1, 6604BT, Wijchen

Amsterdam Art Center

Donauweg 23, 1043AJ, Amsterdam

LaSanne

Boterdiep 69-1, 9712LK, Groningen

Ab's Cookery

Jeanne d'Arclaan 13, 1183AX, Amstelveen

Kunst&Kook

Blankenstraat 378-A, 1018SK, Amsterdam

Meer...

Reviews


Alle star star star star star 5/5
Prijs / kwaliteit star star star star star 5/5
Faciliteiten star star star star star 5/5
Leraar star star star star star 5/5

Samen met mijn dochter Marit jullie kookworkshop beleefd en wij waren zeer enthousiast na afloop.Keuze van gerechten,uitleg en materialen voor de bereiding hebben ons leerzame en gezellige kookuurtjes gebracht.Dank !!!!en wij zeggen dit voort.Groetjes van Monique en Marit Dekker uit Bergen NH.

Monique Dekker - 03/10/2016 - Voor Kookworkshop Puur Piemonte

Voor expert Kookschool Keizer Culinair


Alle star star star star star 5/5
Prijs / kwaliteit star star star star star 5/5
Faciliteiten star star star star star 5/5
Leraar star star star star star 5/5

Jarenlang de donderdag onder bezielende leiding van Zoë en Katie in de keuken gestaan. Helaas door verhuizing naar buitenland niet meer mogelijk. Zeer goede herinneringen aan menu keuze, kookbegeleiding en vooral gezamelijk eten van de bereidde maaltijden, met als kers op de taart de kerstdiners, top!

Jeroen - 09/10/2015 - Voor Kinderkookles in de herfstvakantie

Voor expert Kookstudio De Laurier


Alle star star star star star_border 4/5
Prijs / kwaliteit star star star star star_border 4/5
Faciliteiten star star star star star_border 4/5
Leraar star star star star star 5/5

Snijden, uitbenen en bereiden, alles kwam aan bod. Het ree was prachtig, de kennis en kunde eerste klas. Alles werd duidelijk getoond en de dappersten konden met de scherpe messen aan de gang. Opvallend trouwens hoe weinig je het mes hoeft te gebruiken om een volledig dier tot herkenbare slagersproducten te verwerken. Direct een anatomische les :) De beste stukken vlees (zit er slecht vlees aan een ree?) werden heerlijk klaargemaakt met de nodige tips voor thuis. Ondersteund met een eerlijke aardappelpuree, bloemspruitjes en wat friszoet fruit was het feestmaal compleet. Het suddervlees, maar ook de botten gingen mee naar huis voor stoverij en fond. Top dus, leuk gezelschap! Tip aan toekomstige cursisten? Neem wat contant geld mee om bijvoorbeeld een stuk wildpastrami of paté te kunnen kopen.

Anoniem - 28/01/2016 - Voor Workshop Wild van Wild

Voor expert Kookstudio De Laurier

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!