This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Cocktails - Handig om te weten

Cocktailworkshop: handige informatie

Hoe moeilijk is het eigenlijk om cocktails te maken? En hoeveel workshops heb je nodig om een echte bartender te worden? Voordat je aan je cocktailworkshop deelneemt, is het handig om deze en nog een paar andere dingen te weten. Cocktails maken is niet moeilijk, het is namelijk vooral een kwestie van de juiste verhoudingen gebruiken en veel oefenen. Om de cocktail zo lekker mogelijk te maken is het dus heel belangrijk dat alle soorten drank met elkaar in verhouding zijn, en dat er niet een smaak te overheersend is. Dit leer je echter allemaal tijdens de cocktailworkshop, aan een workshop heb je dus genoeg om zelf de lekkerste cocktails te kunnen maken. Wil je bartender worden of cocktails maken als beroep? Dan is het natuurlijk wel handig om meer workshops te volgen om je skills te perfectioneren.

Je hoeft zelf niets aan te schaffen of mee te nemen om deel te kunnen nemen aan de cocktailworkshop. De aanbieder zorgt ervoor dat alle ingrediënten, shakers en glazen klaarstaan zodat je samen met je medecursisten snel aan de slag kan gaan. Als je zelf bartender wil worden is het wel handig om tijdens de workshop goed op te letten welke soorten drank, glazen en garnering er bij welke cocktail horen. Degene die de workshop verzorgt beantwoord hier graag al je vragen over, en kan je precies vertellen welke ingrediënten en glazen oorspronkelijk bij de cocktail horen.

Een cocktailworkshop duurt gemiddeld tussen een en twee uur. Bij enkele aanbieders kan je er echter ook voor kiezen om een langere workshop te volgen. Een cocktailworkshop wordt altijd gedaan in een (kleine) groep, en het verschilt per aanbieder wat het minimale en maximale aantal deelnemers is. Maar gemiddeld is het minimale aantal 8 deelnemers en het maximale aantal 16 deelnemers. Dit hangt af van de beschikbare ruimte en materialen. De workshop kost ongeveer tussen de 20 en de 30 euro per persoon, afhankelijk van de aanbieder en de duur van de workshop. Dit tarief wordt per workshop berekend, maar bij enkele aanbieders kan dit ook per uur berekend worden. Dit zal echter nauwelijks voorkomen.

Als laatste is het ook belangrijk om te weten dat alle cocktailworkshops 18-plus zijn! Hier gelden strenge regels voor, zorg dus dat je je kan legitimeren als hier om gevraagd wordt.

Cocktailworkshop

Hou jij ook zo van cocktails en doe je in de zomer niets liever dan op een terras een lekkere cosmopolitan of tequila sunrise bestellen? Dan is een cocktailworkshop echt iets voor jou. Door een cocktailworkshop te doen leer je namelijk zelf om de lekkerste en leukste cocktails te maken! Handig voor als je binnenkort een feestje hebt en je gasten een lekker en feestelijk drankje wil inschenken, of als je geen zin hebt om elke keer weer een fortuin uit te geven op het terras. Maar ook als je in de horeca wil werken, bartender wil worden of expert in het cocktail shaken wil zijn is een cocktailworkshop ideaal. Tijdens deze workshop leer je welke ingrediënten je nodig hebt, hoe je deze met elkaar mixt en hoe je de shaker moet gebruiken om de perfecte mix te krijgen. Verder leer je hoe je bekende cocktails zelf maakt, en als je creatief bent kun je natuurlijk ook je eigen mix bedenken. Cocktails leren maken is dus heel erg leuk om met je vrienden, collega’s of mede-bartenders te doen.

Leer cocktails shaken en voorzie ze van leuke garnering

De cocktail is een drankje dat altijd minimaal drie ingrediënten heeft, waarvan er 1 alcohol is en de andere twee geen of weinig alcohol bevatten. De mogelijkheden bij het cocktails maken zijn dus eindeloos, en het belangrijkste bij een cocktail is dat het er leuk uitziet en lekker smaakt. Daarom worden cocktails altijd in speciale cocktailglazen geschonken en wordt er veel garnering en versiering gebruikt. Dit maakt het drankje gelijk feestelijker en geeft het een chique uitstraling. Cocktails maken houd dus veel meer in dan alleen drankjes mixen, er zitten hele technieken en regels achter. Bij een cocktail workshop leer je deze regels en technieken op een leuke manier kennen en breng je ze gelijk in de praktijk door te oefenen met het cocktails maken. Een cocktailworkshop is dus voor iedereen een hele leuke en lekkere ervaring, en je hoeft geen voorkennis of aanleg te hebben om deze workshop te volgen. Iedereen kan namelijk cocktails leren maken en dat maakt het juist zo leuk. Je kan zelf kiezen waar en wanneer je de cocktailworkshop wil doen en met hoeveel personen je cocktails wil leren maken. Lijkt je dit leuk en wil jij ook leren hoe je de perfecte cocktails mixt? Vul dan een aanvraagformulier in en vind een leuke en gezellige cocktail workshop bij jou in de buurt.


Cocktails in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Bols Bartending Academy

Paulus Potterstraat 12, 1071CZ, Amsterdam

De Keukenlakei

Prinsegracht 21A, 2512EW, Den Haag

Meer...

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!