This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Chocola - Handig om te weten

Een chocoladeworkshop doen: dit moet je weten

Voordat je jezelf en je collega’s/vrienden/partner aanmeld voor een chocoladeworkshop, is het handig om van te voren wat meer informatie te hebben. Want hoe moeilijk of makkelijk is het bijvoorbeeld om een chocoladeworkshop te volgen? Goed nieuws voor iedereen met twee linkerhanden: dingen maken met chocola is niet alleen erg lekker, maar ook heel makkelijk. Of je nu vormpjes, taart of andere creaties maakt, je kan de lat zo hoog of laag leggen als je zelf wil. Om de mooiste chocoladecreaties te maken, heb je dus maar 1 workshop nodig. Maar als je je wat meer wil verdiepen in de wereld van chocolade, is het natuurlijk ook heel leuk om meerdere workshops te volgen.

Om deel te kunnen nemen aan de workshop hoef je niets mee te nemen. Degene die de workshop verzorgd zorgt doorgaans ook voor alle ingrediënten, vormpjes en andere bakspullen. Dit zit bijna altijd bij de prijs van de workshop inbegrepen. Natuurlijk is het wel handig om te onthouden welke materialen, soorten chocola en decoraties er gebruikt worden zodat je thuis altijd de lekkerste chocolade kan maken. De begeleider zal tijdens de workshop dan ook veel uitleg geven over welke materialen er gebruikt worden, en ook over de verschillende chocoladesoorten. Natuurlijk kan je ook alle vragen stellen die je hebt, zodat je ook thuis gemakkelijk aan de slag kan gaan.

Een chocoladeworkshop duurt gemiddeld ongeveer twee tot drie uur, maar afhankelijk van de aanbieder kan dit ook wat korter of langer zijn. Daarnaast kan je doorgaans ook zelf aangeven hoeveel uur je de workshop wil volgen. Een chocoladeworkshop doe je altijd in een groep, of dit nu met collega’s, vrienden of onbekenden is. De groepsgrootte verschilt per aanbieder, maar gemiddeld is de minimale groepsgrootte ongeveer 6 personen en de maximale groepsgrootte ongeveer 15 personen. Een chocoladeworkshop is dus niet alleen lekker, maar ook gezellig! De workshop kost gemiddeld tussen de 20 en de 40 euro per persoon, afhankelijk van het aantal uur dat je de workshop volgt. Als je bijvoorbeeld een workshop van anderhalf uur wil doen, zal je minder kwijt zijn dan bij een workshop van drie uur.

Nu weet je genoeg om je aan te melden, ben jij ook enthousiast geworden? Dan zoekt Skillseeker de leukste chocoladeworkshop voor jou!

Chocoladeworkshop

Een chocoladeworkshop is heel erg leuk om te doen als je van chocola houd en meer wil weten over wat je er allemaal mee kan doen. Chocola kennen we allemaal maar wordt toch vooral veel op dezelfde manier gebruikt. Tijdens een chocoladeworkshop mag je al je creativiteit gebruiken om bijvoorbeeld een sculptuur, vorm of andere chocoladecreatie te maken. Het is natuurlijk het leukst om dit samen te doen, en een chocoladeworkshop kan je dus heel goed als bedrijfsuitje of vriendinnendag doen. Ook als je samen met je partner een romantische activiteit wil doen is deze workshop heel erg leuk. Dingen maken met chocola is namelijk niet alleen gezellig maar ook nog eens leerzaam. Je leert tijdens de chocoladeworkshop namelijk verschillende technieken en past deze meteen toe in de praktijk. En het leukste van alles is natuurlijk dat je je eigen chocoladecreaties na afloop mee naar huis mag nemen.

Maak de lekkerste chocoladecreaties

Tijdens een chocoladeworkshop zal je niet alleen leren hoe je mooie en lekkere dingen met chocola kan maken, maar ook achtergrondinformatie krijgen over hoe chocola is ontstaan, waar het vandaan komt en hoe je het op de juiste manier moet smelten en verharden om de chocola een mooie glans te geven. Chocola heeft namelijk een mooie geschiedenis en de cacaobonen zijn waarschijnlijk al meer dan 2000 jaar geleden door indianenstammen ontdekt. Pas in 1500 nam een Spaanse ontdekkingsreiziger de bonen mee naar Europa en hier werd de cacaodrank ontdekt en de chocoladereep uitgevonden. Tegenwoordig is chocolade wereldwijd zo populair dat het in elk land en in elke supermarkt wel verkocht wordt. Dit is ook niet zo gek want chocola is natuurlijk ontzettend lekker, en dat zal je tijdens de chocoladeworkshop ook zeker proeven! Bij de workshop kan je zelf kiezen of je pure, witte of melkchocolade gebruikt. Melkchocola is het populairst, maar het voordeel van pure chocola is dat het gezonder is en de kans op hart- en vaatziekten zou verminderen. Maar voor de echte chocoladeliefhebber zijn alle soorten natuurlijk lekker, en het leuke van de chocoladeworkshop is dat je ook alle kans krijgt om de verschillende soorten uit te proberen. Ben jij ook enthousiast geworden en wil je graag wat leuks doen met je vriendinnen, zussen, vriend of vriendin? Dan is een chocolade workshop echt iets voor jou. Vul snel een aanvraagformulier in om een chocolade workshop te vinden bij jou in de buurt.


Chocola in meer steden

Geselecteerde aanbieders

LaSanne

Boterdiep 69-1, 9712LK, Groningen

Douglas Delights

Nieuwe Weteringstraat 47, 1017ZX, Amsterdam

De Kookkeuken Van Capelle

Sibeliusweg 10, 2901GH, Capelle aan den IJssel

Choco Loca

Hinthamerstraat 216, 5211MX, Den Bosch

Cacao van jou

Hoofdstraat 44, 2351AL, Leiderdorp

Chocoladedroom

Havenstraat 22B, 9822AG, Grootegast

La Féve Chocolade & Desserts

Statensingel 148-B, 6217KH, Maastricht

Patisserie Workshops Martine Bakkum

Weegbree 15, 1705RA, Heerhugowaard

Meer...

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!