This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Skillseeker zorgt voor contact met de juiste experts.
2
Ontvang voorstellen van relevante aanbieders
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en inhoud
3
Kies een aanbieder
Aan de slag. Veel plezier!

Bierproeverij - Handig om te weten

Bierproeven: wat moet je weten

Voordat je gaat bierproeven is het handig om een aantal dingen te weten. Bierproeven is namelijk heel leuk en lekker, maar waarschijnlijk heb je wel een aantal vragen voordat je aan een bierproeverij deelneemt. Het belangrijkste zal je waarschijnlijk al weten: bierproeven is altijd 18-plus! Als je onder de 18 bent kan je dus helaas niet deelnemen aan de workshop. Daarnaast is het goed om te weten dat het tijdens de proeverij gaat om kleine beetjes proeven, en niet om zo veel mogelijk bier drinken. Het leuke hiervan is dat je leert om echt van de smaak te genieten en het bier meer gaat waarderen.

Hoe lang een bierproeverij precies duurt verschilt per aanbieder, maar gemiddeld duurt een proeverij twee uur. Dit hangt ook af van de groepsgrootte en het aantal bieren dat geproefd wordt. De minimale en maximale groepsgrootte hangt ook van de beschikbare ruimte en personeel af, maar over het algemeen is de minimale groepsgrootte 10 deelnemers. De maximale groepsgrootte is meestal 30 tot 50 deelnemers, afhankelijk van de aanbieder.

Een bierproeverij die twee uur duurt kost met een kleine groep van 10 personen gemiddeld rond de 250 euro. De prijs wordt doorgaans bepaald op basis van het aantal deelnemers en het aantal rondes. Bij een grotere groep of langere proeverij betaal je dus bijna altijd wat meer. Tijdens de bierproeverij wordt er bij elke ronde een ander soort flesje geserveerd die je met z’n tweeën of drieën moet delen. Zo kan je optimaal genieten van de smaak en de gezellige activiteit!

Bierproeverij

Ben jij een echte bierliefhebber? Dan is een bierproeverij echt iets voor jou. Bij een bierproeverij kan je zo veel verschillende soorten bier proeven als je wil, en maak je kennis met bieren van over de hele wereld. Want hoewel Nederland een echt bierland is, zijn er ook andere landen die beroemd zijn om hun bier. Nederland heeft natuurlijk Heineken en Grolsch, maar er bestaan nog veel meer bekende biersoorten uit onder andere Duitsland en Spanje. En ook België staat bekend om de bierbrouwerijen, hierdoor komt veel bier dat bekend is in Nederland uit België. Denk bijvoorbeeld aan Jupiler, Hoegaarden en Palm. Maar tijdens de bierproeverij zal je vooral veel speciaalbieren proeven. De trend van het speciaalbier is de laatste tijd erg in opkomst, en speciaalbieren worden steeds populairder onder jongeren. Bij een bierproeverij kom je er vanzelf achter waarom deze bieren zo populair zijn, ze zijn namelijk ontzettend lekker! Bierproeven is een hele leuke en gezellige activiteit, en leuk om te doen als bedrijfsuitje, met vrienden of met je partner. Tijdens de bierproeverij krijg je ook veel leuke informatie zoals waar het bier vandaan komt, hoe het wordt gebrouwen en waar het de unieke smaak aan te danken heeft.

Speciaalbieren proeven

Speciaalbieren zijn bieren die bij kleine, lokale brouwerijen meestal biologisch gebrouwen worden. Het grootste verschil tussen speciaalbier en ‘gewoon’ bier is dat speciaalbier verschillende smaken heeft en het alcoholpercentage in dit bier vaak wat hoger is dan in gewoon bier. Deze bieren hebben geen groot merk, maar ondanks dat zijn er een paar speciaalbieren heel bekend geworden de afgelopen jaren. Misschien heb je bijvoorbeeld al gehoord van het speciaalbier La Chouffe. Dit merk is erg gegroeid de afgelopen jaren en zal je tijdens de bierproeverij misschien ook wel proeven. Maar je zal vooral bier proeven waar je nog nooit van gehoord hebt en wat je nog nooit geproefd hebt, en dat maakt het natuurlijk des te leuker. Ook kan je bij de meeste bierproeverijen het bier gelijk aanschaffen als de bierproeverij voorbij is, zo kan je gelijk het bier kopen dat je het lekkerst vind. Bierproeven is dus echt een ervaring die je niet mag missen en is natuurlijk ook nog eens heel erg lekker! Ben jij nieuwsgierig geworden en wil jij ook verschillende speciaalbieren en andere soorten bier proeven? Vul dan een aanvraagformulier in en vind de leukste bierproeverij bij jou in de buurt.


Geselecteerde aanbieders

LaSanne

Boterdiep 69-1, 9712LK, Groningen

Kook- en Proefstudio Den Haag

Haverkamp 222, 2592BM, Den Haag

Peter Pan Kookstudio

Papaverweg 37B, 1032KE, Amsterdam

BUSINESS A LA CARTE

Wycker Grachtstraat 24, 6221CX, Maastricht

Ook leuk om te doen!

Bierproeverij in meer steden

Meer categorieën

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!