This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Barista - Handig om te weten

Praktische informatie voor de barista cursus

Als je eenmaal een leuke barista workshop gevonden hebt, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk beginnen. Toch is het handig om van tevoren een aantal dingen te weten: bijvoorbeeld hoe moeilijk of makkelijk het nou eigenlijk is om barista te worden. Hoewel de een hier handiger in is dan de ander, kan eigenlijk iedereen de barista cursus volgen. Misschien vergt het wat oefening en een beetje handigheid, maar met de juiste cursus en begeleiding lukt het je gegarandeerd en maak jij misschien wel de mooiste latte art.

Officieel mag je jezelf barista noemen als je een SCAE certificaat hebt behaalt. Maar als je liever een losse workshop wil doen als bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of iets anders kan dat natuurlijk ook. In een workshop leer je namelijk al heel veel en kom je een heel eind. Om een barista cursus te doen hoef je niet zelf de verschillende apparaten aan te schaffen, hier kan je tijdens de cursus gebruik van maken. Maar als je na de cursus thuis wil oefenen of elke dag de lekkerste koffie wil, kan je deze apparaten natuurlijk ook zelf aanschaffen. Een barista cursus duurt gemiddeld twee tot drie uur, maar bij sommige aanbieders kan je er ook voor kiezen een kortere of langere cursus te volgen. Een barista cursus of workshop wordt altijd in een groep gedaan, en het verschilt per aanbieder wat de minimale en maximale groepsgrootte is. Maar over het algemeen is de minimale groepsgrootte 2 personen en de maximale groepsgrootte 8 personen.

Een barista cursus kost doorgaans tussen de 40 en 60 euro per persoof, dit bedrag verschilt echter per aanbieder en hangt af van de groepsgrootte en cursustijd. Het tarief wordt per workshop berekend. Verder hoef je niks mee te nemen als je aan je cursus begint en heb je geen voorkennis nodig, alleen je inzet en motivatie!

Barista cursus

Goede barista’s zijn tegenwoordig erg gewild, koffie wordt namelijk steeds populairder bij jong en oud. Door een barista cursus te volgen speel je hier slim op in en leer je hoe je verschillende soorten koffie maakt, hoe je deze koffie schenkt en hoe je mooie schuimpatronen maakt. Dat laatste wordt ook wel latte art genoemd, en is heel populair op onder andere Instagram. Het woord barista komt uit Italië en is het Italiaanse woord voor barkeeper. In Italië maakt de barista allemaal verschillende soorten dranken, maar in Nederland is een barista iemand die verschillende soorten koffie maakt. Een barista cursus is niet alleen heel leerzaam maar ook heel leuk, en helemaal niet moeilijk. Wil je dus meer weten over verschillende soorten koffie, solliciteren als barista of gewoon een leuke hobby vinden, dan is een barista cursus ideaal. Je kan ervoor kiezen om de cursus met een groep medecursisten, vrienden of collega’s te doen. Dit maakt de barista cursus niet alleen leerzaam, maar ook nog eens heel gezellig! En het mooie van barista zijn is dat je er de rest van je leven plezier van zal hebben, niet alleen tijdens je werk maar ook op feestjes of speciale gelegenheden zal je je gasten verbazen met je coffee art.

Barista cursus voor iedereen

Om een barista cursus te volgen hoef je geen koffie expert te zijn en maakt het niet uit of je jong of oud bent. Je hebt geen voorkennis nodig, en zal na les één al veel geleerd hebben over verschillende soorten koffie en hoe je deze moet maken. Maar ook als je al barista bent en je graag wil laten bijscholen is een barista cursus ideaal. Het enige wat je nodig hebt om een goede barista te worden is een liefde voor koffie, en dat heeft bijna iedereen wel! Als je eenmaal deze cursus hebt gevolgd zal je merken dat het veel makkelijker is om aan een baan als barista te komen, of gewoon thuis elke dag de lekkerste koffie te zetten. Een barista cursus volgen heeft dus heel veel voordelen en is een supergezellig teamuitje, vriendinnendagje of gewoon een leuke hobby. Ben jij ook enthousiast geworden, heb je een liefde voor koffie en wil je de mooiste en lekkerste koffie verzorgen? Vul dan een aanvraagformulier in en vind de beste barista cursussen bij jou in de buurt!


Barista in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Babo Coffee

Bovenbeekstraat 28, 6811CV, Arnhem

Moving Coffee

Vuurvlinder 3, 3892GC, Zeewolde

GUUS Koffie

Snelliusstraat 12, 2014EA, Haarlem

Coffee central

Wirdumerdijk 34, 8911CE, Leeuwarden

Graphic Barista

Stationsweg 29, 4205AA, Gorinchem

Antonella food experience

Marcuustraat 55, 1091, Amsterdam

Meer...

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!