This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Bakken - Handig om te weten

Leren koken? Dit moet je weten

Een kookworkshop volgen is heel erg leuk, maar waarschijnlijk heb je veel vragen voordat je je aanmeld voor een workshop. Hoe moeilijk is het bijvoorbeeld om de gerechten klaar te maken? Hoewel dit verschilt per soort gerecht, is er goed nieuws voor beginners: iedereen kan leren koken. Het is met de juiste cursus helemaal niet moeilijk, en gewoon een kwestie van het recept volgen en je eigen creativiteit gebruiken. Simpel en lekker dus! Om een volledige maaltijd te kunnen koken heb je dus meestal aan een of twee lessen al genoeg, maar als je je wat meer wil verdiepen in het koken of meer ingewikkelde recepten wil leren kan je natuurlijk ook meer lessen nemen.

Bij bijna elke kookworkshop zit het materiaal en de ingrediënten inbegrepen, hier hoef je dus meestal niet zelf voor te zorgen. Maar als je thuis aan de slag wil gaan met koken, is het natuurlijk wel handig om goede pannen en andere materialen zoals mixers en messen te hebben. Voor een professionele pannenset ben je wel minimaal 100 euro kwijt, maar dit is dus alleen voor als je zelf op hoog niveau wil koken of bijvoorbeeld een restaurant wil openen.

Een kookcursus duurt doorgaans twee tot drie uur, maar er zijn ook enkele aanbieders die kortere workshops aanbieden. De minimale en maximale groepsgrootte verschilt per aanbieder, omdat dit onder andere afhankelijk is van de beschikbare ruimte. De gemiddelde minimale groepsgrootte bestaat echter uit zo’n 8 personen en de gemiddelde maximale groepsgrootte is 15 tot 20 personen.

Een kookworkshop kost gemiddeld ongeveer 50 euro per persoon, maar dit bedrag kan per aanbieder verschillen. Het tarief wordt doorgaans niet per uur, maar per workshop of ‘rittenkaart’ berekend. De cursisten hoeven bijna nooit de ingrediënten zelf in te kopen, in principe zorgt de aanbieder hier voor. Lekker, makkelijk en leerzaam dus!

Bakworkshop

Hou je van bakken en wil je graag leren hoe je de lekkerste taarten, cakes en andere zoetigheden bakt? Dan is een bakworkshop echt iets voor jou. Tijdens de workshop leer je hoe je deeg maakt, fondant gebruikt om je taarten mee te decoreren of hoe je cupcakes met icing versiert. Bakken is een leuke bezigheid en is daarnaast ook nog eens heel erg lekker! Een bakworkshop is heel leuk om bijvoorbeeld samen met je vriendinnen, zussen of collega’s te doen. Zo leer je elkaar gelijk op een andere manier kennen en is het de ideale manier om samen iets te ondernemen. Leren bakken is niet alleen heel interessant, maar je kan er ook al je creativiteit in kwijt. En het mooiste is natuurlijk dat je het eindresultaat zelf mee naar huis mag nemen. Taarten en cakes kunnen bakken is heel handig voor bij verjaardagen, feesten en andere gelegenheden. Je kan door zelf een taart te bakken je eigen decoratie gebruiken en het zo mooi en creatief maken als je zelf wil. Daarnaast is het natuurlijk altijd een leuk gebaar om je zus, moeder of vriendin een mooie zelfgemaakte taart te geven.

Leer hoe je de lekkerste zoetigheden bakt

Maar naast taarten, cakes en cupcakes kan je er natuurlijk ook voor kiezen om brownies, koekjes en andere lekkernijen te leren bakken. Bij een verjaardag is het bijvoorbeeld origineel en makkelijk om brownies te bakken in plaats van taart, of denk bijvoorbeeld aan een lekker zelfgebakken koekje bij de koffie. Sommige mensen beweren dat alles lekkerder is als je het zelf bakt, en door een bakworkshop te volgen kom je daar zelf ook achter! Je hoeft geen talent of kennis van het bakken te hebben om het tijdens deze workshop heel erg naar je zin te hebben. Iedereen kan namelijk bakken en ook decoreren wordt met deze workshop een eitje. Met een klein beetje oefening bak jij al snel de mooiste taarten, cupcakes en brownies. Zo maak je van elke gelegenheid een feestje. Wil jij ook de lekkerste en mooiste producten maken? Vul dan het aanvraagformulier in en vind gemakkelijk de leukste bakworkshops bij jou in de buurt!


Bakken in meer steden

Geselecteerde aanbieders

LaSanne

Boterdiep 69-1, 9712LK, Groningen

De Kookkeuken Van Capelle

Sibeliusweg 10, 2901GH, Capelle aan den IJssel

Banketbakkerij Lanskroon

Singel 385, 1012WL, Amsterdam

De Kookklas

Dotterbloemstraat 75, 7531TB, Enschede

Bakery Institute

Westzijde 174A, 1506EK, Zaandam

Sjocolade.nl

Zomerdijk 31, 7942JS, Meppel

Meer...

Reviews


Alle star star star star star 5/5
Prijs / kwaliteit star star star star star 5/5
Faciliteiten star star star star star 5/5
Leraar star star star star star 5/5

Samen met mijn dochter Marit jullie kookworkshop beleefd en wij waren zeer enthousiast na afloop.Keuze van gerechten,uitleg en materialen voor de bereiding hebben ons leerzame en gezellige kookuurtjes gebracht.Dank !!!!en wij zeggen dit voort.Groetjes van Monique en Marit Dekker uit Bergen NH.

Monique Dekker - 03/10/2016 - Voor Kookworkshop Puur Piemonte

Voor expert Kookschool Keizer Culinair


Alle star star star star star 5/5

Namens ons allemaal wil ik jou en je team heel hartelijk bedanken voor het geweldige diner dat jullie voor ons hebben verzorgd. Mede door jullie inbreng hebben we een heel geslaagd weekend gehad. Je kunt mijn ouders niet gelukkiger maken dan door alle kinderen, kleinkinderen en aanhang bij elkaar te brengen en een gezellige tijd met elkaar te laten hebben. Goed eten hoort daar ook bij. Door het diner op locatie te regelen is het veel intiemer. Daarnaast is het ook nog zo dat mijn moeder veel mist als er veel omgevingsgeluiden zijn (wat in een restaurant toch vaak het geval is). Het menu was een groot succes en de schalen zijn nog net niet uitgelikt. Je medewerkster Polly heeft alles perfect geregeld en ik weet zeker dat ze die waardering op de dag zelf ook wel heeft meegekregen. Dus al met al een groot succes, waarvoor nogmaals hartelijk dank.

Erik - 14/12/2017 - Voor Birgit Flüg, kok-aan-huis


Alle star star star star star 5/5

Hai Birgit, Ja daar zijn we weer, Wij hebben een fabelhaftig fijne huwelijksreis achter de rug, Dank je wel! Wij hebben nog erg veel fijne reacties gekregen over ons bruilofstfeest en ooh wat hebben ze ook genoten van het eten. Erg veel complimenten over gehad, dus bij deze stuur ik die nog door. Blij te horen dat jullie het ook prettig vonden om te doen :-)

Joan en Rob - 14/12/2017 - Voor Birgit Flüg, kok-aan-huis

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!