This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Koken - Handig om te weten

Leren koken? Dit moet je weten

Een kookworkshop volgen is heel erg leuk, maar waarschijnlijk heb je veel vragen voordat je je aanmeld voor een workshop. Hoe moeilijk is het bijvoorbeeld om de gerechten klaar te maken? Hoewel dit verschilt per soort gerecht, is er goed nieuws voor beginners: iedereen kan leren koken. Het is met de juiste cursus helemaal niet moeilijk, en gewoon een kwestie van het recept volgen en je eigen creativiteit gebruiken. Simpel en lekker dus! Om een volledige maaltijd te kunnen koken heb je dus meestal aan een of twee lessen al genoeg, maar als je je wat meer wil verdiepen in het koken of meer ingewikkelde recepten wil leren kan je natuurlijk ook meer lessen nemen.

Bij bijna elke kookworkshop zit het materiaal en de ingrediënten inbegrepen, hier hoef je dus meestal niet zelf voor te zorgen. Maar als je thuis aan de slag wil gaan met koken, is het natuurlijk wel handig om goede pannen en andere materialen zoals mixers en messen te hebben. Voor een professionele pannenset ben je wel minimaal 100 euro kwijt, maar dit is dus alleen voor als je zelf op hoog niveau wil koken of bijvoorbeeld een restaurant wil openen.

Een kookcursus duurt doorgaans twee tot drie uur, maar er zijn ook enkele aanbieders die kortere workshops aanbieden. De minimale en maximale groepsgrootte verschilt per aanbieder, omdat dit onder andere afhankelijk is van de beschikbare ruimte. De gemiddelde minimale groepsgrootte bestaat echter uit zo’n 8 personen en de gemiddelde maximale groepsgrootte is 15 tot 20 personen.

Een kookworkshop kost gemiddeld ongeveer 50 euro per persoon, maar dit bedrag kan per aanbieder verschillen. Het tarief wordt doorgaans niet per uur, maar per workshop of ‘rittenkaart’ berekend. De cursisten hoeven bijna nooit de ingrediënten zelf in te kopen, in principe zorgt de aanbieder hier voor. Lekker, makkelijk en leerzaam dus!

Kookworkshops

Een kookworkshop volgen is een leuke en gezellige manier om te leren koken. Dit kan samen met vriendinnen, als bedrijfsuitje, met je partner of gewoon alleen in een groepsles. Met koken zijn de mogelijkheden eindeloos, maar als je een paar basistechnieken kent, wordt de maaltijd net iets lekkerder. Verder leer je tijdens een kookworkshop nieuwe recepten, gerechten en ingrediënten kennen. Dus als je je eigen recepten een beetje zat bent, is het natuurlijk heel leuk om een kookcursus te volgen en iets nieuws te proberen! Je kan van alles kiezen: Japans, Frans, Indisch of Surinaams. Daarnaast is er ruime keus in het aantal personen waarmee je de cursus wil doen, of je eenmalig les wil of meerdere kooklessen wil volgen en waar je dit wil doen. Iedereen kan leren koken en het is niet alleen leuk, maar natuurlijk ook nog eens lekker! Tijdens een kookcursus wordt er namelijk niet alleen veel gekookt, maar ook veel geproefd. Zo ga jij dingen proeven die je nog nooit gegeten hebt, en kan je de kookcursus gebruiken om thuis de lekkerste maaltijden op tafel te zetten.

Gezonde en vegetarische kookworkshops

Maar ook als je bijvoorbeeld gezonder wil koken, vegetarisch bent of goedkoper wil koken is er altijd een geschikte kookcursus beschikbaar die aan al jouw wensen voldoet. Maar ook meedoen met trends is natuurlijk erg leuk. Tegenwoordig is het helemaal hip om op een gezonde en verantwoorde manier te koken met biologische ingrediënten, en als je graag wil leren hoe je dit doet is een kookcursus echt iets wat je niet wil missen. Op deze manier zal je er altijd iets aan hebben, en nooit meer zonder inspiratie zitten bij het koken! Een kookcursus volgen is de ideale manier om samen iets leuks te doen. De theorie breng je gelijk in de praktijk en aan het eind van de cursus hou je een paar heerlijke gerechten over. Zo kan je gelijk bij elkaar testen hoe goed de maaltijd is gelukt (en stiekem iets proeven natuurlijk). Een kookworkshop is dus interessant en zorgt gegarandeerd voor veel plezier, niet alleen tijdens maar ook na de kooklessen. Wil jij ook een kookworkshop volgen en nieuwe gerechten leren kennen? Of wil je leren om gezonder, goedkoper of gevarieerder te koken? Vul dan een aanvraagformulier in en vind de leukste kookworkshop bij jou in de buurt!

Koken in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Meer...

Reviews


Alle star star star star star 5/5

Namens ons allemaal wil ik jou en je team heel hartelijk bedanken voor het geweldige diner dat jullie voor ons hebben verzorgd. Mede door jullie inbreng hebben we een heel geslaagd weekend gehad. Je kunt mijn ouders niet gelukkiger maken dan door alle kinderen, kleinkinderen en aanhang bij elkaar te brengen en een gezellige tijd met elkaar te laten hebben. Goed eten hoort daar ook bij. Door het diner op locatie te regelen is het veel intiemer. Daarnaast is het ook nog zo dat mijn moeder veel mist als er veel omgevingsgeluiden zijn (wat in een restaurant toch vaak het geval is). Het menu was een groot succes en de schalen zijn nog net niet uitgelikt. Je medewerkster Polly heeft alles perfect geregeld en ik weet zeker dat ze die waardering op de dag zelf ook wel heeft meegekregen. Dus al met al een groot succes, waarvoor nogmaals hartelijk dank.

Erik - 14/12/2017 - Voor Birgit Flüg, kok-aan-huis


Alle star star star star star 5/5

Hai Birgit, Ja daar zijn we weer, Wij hebben een fabelhaftig fijne huwelijksreis achter de rug, Dank je wel! Wij hebben nog erg veel fijne reacties gekregen over ons bruilofstfeest en ooh wat hebben ze ook genoten van het eten. Erg veel complimenten over gehad, dus bij deze stuur ik die nog door. Blij te horen dat jullie het ook prettig vonden om te doen :-)

Joan en Rob - 14/12/2017 - Voor Birgit Flüg, kok-aan-huis


Alle star star star star star 5/5

Dank voor jullie heerlijke kookkunsten en het zeer aangename smaakpalet en aanwezig zijn. Ook de salades en zo vielen in goede aarde bij ons allemaal. En het brood was top! Wat een verwennerij! En mij heeft dat heel veel tijd gescheeld, waardoor er meer tijd was voor de gasten. Alhoewel, het was een pittig maar ook gezellig familieweekend. Ik heb ze vrolijk uitgezwaaid zondagmiddag. Voorlopig even bijkomen. Nogmaals, wij vonden het heerlijk en julie moeten maar een restaurant openen in het Groningse. Hartelijke groet en tot de volgende ontmoeting!

de 'Molenaartjes' - 14/12/2017 - Voor Birgit Flüg, kok-aan-huis

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!