This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Basisfotografie - Handig om te weten

Handige info voor de basis fotografiecursus

Voordat je je aanmeld voor een basis fotografiecursus, is het handig om een paar dingen te weten: bijvoorbeeld hoe moeilijk het is om de cursus te volgen. De naam zegt het natuurlijk al een beetje, een basisfotografiecursus is echt voor beginners. Je hoeft geen voorkennis te hebben of te weten waar alle verschillende knoppen zitten: dat leer je namelijk allemaal tijdens de cursus. Een basis fotografiecursus is dus geschikt voor iedereen! Al na 1 cursus heb je geleerd hoe je mooiere, scherpere foto’s maakt.

Tenzij je een eenmalige cursus doet, heb je bijna altijd zelf een camera nodig. Het is dus verstandig om deze van tevoren zelf aan te schaffen, of tijdens je eerste les aan de aanbieder te vragen welke camera je het best kan kopen. Bij sommige aanbieders kan het echter ook zo zijn dat er camera’s aanwezig zijn die je kunt lenen. Voor de basis fotografiecursus heb je geen uitgebreide, dure camera nodig maar heb je soms zelfs genoeg aan een digitale camera. Deze heb je al voor zo’n 80 tot 100 euro. Op de digitale camera zitten echter veel minder functies dan op een spiegelreflexcamera, als je je wat meer wil verdiepen in de fotografie is het dus handig om een duurdere en uitgebreide camera te kopen.

Hoe lang een les precies duurt verschilt per aanbieder, maar gemiddeld duurt een les basisfotografie 1 tot 2 uur. Om het fotograferen te ontdekken is het handig om minimaal 1 keer per week les te krijgen, en de cursus een aantal weken te volgen. De meeste cursussen worden per maand of halfjaar aangeboden, maar er zijn ook aanbieders die een eenmalige cursus of proeflessen aanbieden. Op die manier kan je op je gemak ontdekken of fotograferen iets voor jou is. Het is natuurlijk wel leuk om in je eigen tijd zoveel mogelijk te fotograferen als je een eigen camera hebt. Ga bijvoorbeeld eens de natuur in, of fotografeer leuke plekjes in de stad. Zo oefen je je skills en kom je op plekken waar je nog nooit geweest bent!

Tijdens de cursus oefen je bijna altijd samen met andere cursisten, zo kan je van elkaar leren en inspiratie opdoen. De minimale en maximale groepsgrootte verschilt per aanbieder, en hangt af van de beschikbare ruimte en het beschikbare materiaal. Maar gemiddeld is de minimale groepsgrootte 6 personen en de maximale groepsgrootte 10 personen. Een basis fotografiecursus kost gemiddeld zo’n 100 tot 300 euro, dit bedrag verschilt per aanbieder en het aantal lessen. Het tarief wordt doorgaans per maand of ‘rittenkaart’ berekend. Al na 1 les zal je veel geleerd hebben over fotografie en weet je de basisfuncties van je camera, vul dus snel een aanvraagformulier in en maak de mooiste foto’s!

Basis fotografiecursus

Een basis fotografiecursus is ideaal voor als je binnen korte tijd de basisvaardigheden van het fotograferen onder de knie wil krijgen. Deze cursus is speciaal bedoeld voor beginners, je kan dus prima met de fotografielessen beginnen als je nog nooit foto’s hebt gemaakt of zelfs nog nooit een fototoestel in handen hebt gehad. Je hoeft geen voorkennis te hebben en dat maakt de basis fotografiecursus laagdrempelig en leuk om te doen. Deze cursus is ideaal als je bijvoorbeeld binnenkort een belangrijke gelegenheid hebt en snel wat theorie wil leren om mooiere foto’s te kunnen maken. Ook is deze cursus leuk en gezellig om te doen als workshop met collega’s of vrienden. Hierbij kan je kiezen voor een eenmalige groepsles, wat gegarandeerd zorgt voor veel plezier en goede handvatten bij het fotograferen. Maar natuurlijk kan je ook kiezen voor meerdere lessen, waarin je wat dieper ingaat op het fotograferen en wat meer tijd hebt om je foto’s te perfectioneren. Ook is het mogelijk om privéles te nemen, waarbij je meer persoonlijke begeleiding krijgt en je in je eigen tempo het fotograferen kan oefenen.

Basis Fotografiecursus speciaal voor beginners

Fotograferen is echt een kunst, en dat zal je tijdens je fotografielessen wel merken. Maar de basis fotografiecursus is speciaal opgesteld om deze kunst ook aan beginners te leren. Deze cursussen hebben een aangepast lesprogramma zodat je binnen korte tijd en in je eigen tempo zelf hele mooie foto’s kan maken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de fotografielessen te snel voor je gaan of te moeilijk zijn, en kan op je gemak de wereld van de fotografie ontdekken. Ook als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt of geen zin hebt om ver te reizen, kan je ervoor kiezen om een fotografiecursus in de buurt te nemen. Zo past deze cursus perfect in je planning en kan je er eventueel voor kiezen om na de cursus nog wat dieper op het fotograferen in te gaan. Maar ook als je vroeger wel fotografieles hebt gehad maar de theorie is weggezakt, is deze cursus ideaal om je kennis van het fotograferen op te frissen. Zo kan je binnen korte tijd je skills weer opschroeven en het fotograferen weer oppakken. Ben jij ook enthousiast geworden en wil je de basis van het fotograferen leren? Vul dan een aanvraagformulier in en vind snel en gemakkelijk een basis fotografiecursus bij jou in de buurt.

Basisfotografie in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Meer...

Reviews


Alle star star star star star_border 4/5
Prijs / kwaliteit star star star star star_border 4/5
Faciliteiten star star star star_border star_border 3/5
Leraar star star star star star 5/5

Erg leuke leerzame Franse wijnproeverij. Theo de Waard neemt je op prettige, humoristische wijze mee langs de diverse wijnhuizen in de Loire in steden als Chinon, Jasniere en Anjou. Theo geeft goede voorbeelden waar je op moet letten bij het beoordelen van de helderheid/kleur, de geur en de smaak. Verrassend zijn de achtergrondverhalen bij de diverse druiven/wijnen/wijnhuizen. Interessant is het delen van ervaringen tussen mede proevers. De wijnen variëren van Eur 10,50 tot Eur 19,95 en er wordt zowel wit, rosé, als rood geschonken. De aanwezigen variëren van studenten en een grote groep tussen de 20 en 50 jaar.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Franse Zomerwijnen

Voor expert Volksuniversiteit Amsterdam


Alle star star star star star 5/5

Prettige, schone kleinschalige locatie. Medewerkers helpen je goed naar je lokaal. Lokalen zijn professioneel ingericht met goede tafels en stoelen, whiteboard en wifi. Met openbaar vervoer, fiets en auto goed te bereiken. Parkeren kan vrijwel direct om de hoek bij Parkeergarage Markenhoven.

Sander Groenendijk - 10/07/2015 - Voor Volksuniversiteit Amsterdam

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!