This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Dansles - Handig om te weten

Dansles: wat moet je weten

Als je eenmaal een les hebt uitgekozen wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen, en misschien heb je al wat informatie opgezocht over het dansen. Toch is het handig om nog een paar dingen te weten voordat je begint met je danslessen. Bijvoorbeeld hoe moeilijk of makkelijk het is om te leren dansen. Dit verschilt natuurlijk per soort dans, je beginniveau en je aanleg. Het is dus niet makkelijk om antwoord te geven op deze vraag, maar eigenlijk kan iedereen leren dansen. Er zijn veel beginnerscursussen waar iedereen terecht kan, en waar je in je eigen tempo de dans kan aanleren. Leren dansen is dus voor niemand te moeilijk!

Om op hoog niveau te kunnen dansen, heb je wel een aantal jaren les nodig. Sommige professionele dansers hebben namelijk al meer dan tien jaar les gehad! Om dit niveau te bereiken heb je dus wel even geduld nodig, maar de basistechnieken hebben de meeste mensen binnen een jaar onder de knie. Voor het dansen heb je meestal speciale schoenen en kleding nodig. Voor ballet heb je bijvoorbeeld balletschoenen en een balletpakje nodig, en voor streetdance een joggingbroek en sneakers. Het verschilt dus heel erg wat voor kleding je nodig hebt, en het kan dus zijn dat je voor de ene dansles meer kwijt bent dan voor de andere. Kleding en schoenen zitten namelijk niet bij de cursusprijs inbegrepen, het is dus handig om deze van tevoren zelf aan te schaffen.

Een dansles duurt gemiddeld een halfuur tot een uur, en de precieze lestijd verschilt per aanbieder. Langer dan een uur zal de les echter meestal niet duren, omdat het dan te intensief wordt. Om je conditie en techniek op peil te houden is het voldoende om een of twee keer per week les te hebben. Meer lessen in de week zijn eigenlijk vooral voor topsporters weggelegd, omdat je als beginner sneller last krijgt van blessures en spierpijn. De dansles is altijd in groepsverband, zeker als je beginnend danser bent. Een enkele aanbieder bied ook privéles aan, waar je meer persoonlijke en intensievere begeleiding krijgt. Deze lessen zijn over het algemeen wat duurder dan groepslessen. Een dansgroep bestaat meestal uit zo’n 10 tot 20 cursisten, maar dit verschilt natuurlijk ook sterk per aanbieder en de soort dans.

Er is voor dansles geen leeftijdsgrens, jong en oud kan deelnemen aan de lessen. Zo zijn er danscursussen voor kinderen, jongeren en ouderen. Op deze manier kan je met leeftijdsgenoten samen dansen. Hoeveel een dansles precies kost verschilt per aanbieder, maar gemiddeld kost een les zo’n 5 tot 15 euro. Dit tarief wordt meestal per maand of per cursustermijn berekend. Het leuke aan dansen is dat je niet alleen je conditie, maar ook verschillende spiergroepen sterker maakt. Daarnaast verbetert je motoriek en je gevoel voor ritme. Wil jij dit ook? Wacht dan niet langer en vind via Skillseeker de danscursus die bij jou past.

Dansles

Heb jij een passie voor dansen en wil je een bepaalde dansstijl aanleren? Dan is dansles echt iets voor jou. Dansles is een hele leuke en gezellige manier om in beweging te komen, en een goede methode om bijvoorbeeld af te vallen of een conditie op te bouwen. Ook ben je door te dansen op een leuke manier met een groep bezig en is het gezellig om samen met vriendinnen, vrienden of kennissen te doen. Iedereen kan leren dansen, of je nu streetdance, ballet of zumba wil leren. Er zijn danscursussen beschikbaar in alle soorten en maten, en hierdoor kan je dus precies de goede dansles voor jou kiezen. Maar ook als je al kan dansen en je niveau wat verder omhoog wil krijgen, of als je eens een andere dansstijl wil proberen zijn de danslessen geschikt voor jou. Je kan namelijk helemaal zelf bepalen op welk niveau je wil instappen, en dit maakt de dansles leuk en haalbaar om te doen. Op deze manier zijn de danslessen leuk voor beginnende en gevorderde dansers.

Dansen is de leukste manier om te bewegen

Er zijn tientallen verschillende dansstijlen, en deze lopen uiteen van ballet tot hiphop en van flamenco tot tango. Heel veel keus dus, er zit dus gegarandeerd wel iets bij wat jij leuk vind! Maar als je al die keuzemogelijkheden toch wel een beetje lastig vind kan je er natuurlijk ook voor kiezen om proeflessen te nemen, om zo de verschillende stijlen allemaal een beetje uit te proberen. Dit is handig voor als je nog nooit dansles hebt gehad, of twijfelt tussen een paar verschillende stijlen. Op deze manier kom je erachter welke dansstijl bij jou past en welke danslessen je wil gaan volgen. Kortom, dansen is de leukste en gezelligste manier om te bewegen, en zal je niet alleen tijdens de danslessen maar ook in de toekomst veel plezier en beweging geven. Ben jij ook enthousiast geworden en wil je een of meerdere dansstijlen leren? Of wil je op een leuke en ontspannen manier aan je conditie en motoriek werken? Vul dan een aanvraagformulier in en vind de leukste danslessen bij jou in de buurt.

Dansles in meer steden

Geselecteerde aanbieders

MaxStudios

Burgermeester Matsersingel 200, 6843NZ, Arnhem

Muzehof Centrum voor de Kunsten

Coehoornsingel 1, 7201AA, Zutphen

Salséro Mboka

Gedempte Molenwijk 4a, 8442BG, Heerenveen

Release Dance Academy

Zanzibarplein 23, 2721GE, Zoetermeer

Chalans Maastricht

Aureliushof 140, 6515SW, Maastricht

Meer...

Reviews


Alle star star star star star 5/5

Mooie en moderne lokatie met een breed en divers aanbod aan sportieve lessen.

Maxime Boekel - 22/07/2015 - Voor Chassé Dance Studios


Alle star star star star star 5/5

Ik ben een "nogal" wat oudere vrouw die zonodig in de paal wil klimmen. Heb wel veel ervaring met dansen en studio's maar wat deze enthousiaste meiden doen op die paar vierkante meter is echt ongelofelijk. Het is sportief en megazwaar maar toch leerden zij mij een paar leuke trucs en kan ik veel meer dan ik ooit verwacht had. Het is geen luxe studio maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de blijheid en uitstraling van de leraressen. Ik vind jullie geweldig!

Tineke - 09/12/2015 - Voor Sportief Paaldansen


Alle star star star star star_border 4/5

Ik vind de sfeer fijn die op de school hangt, iedereen is erg aardig. De lessen zijn van goede kwaliteit, je kan altijd hulp vragen.

Anouk - 07/08/2015 - Voor Rasalila Yoga en Dansstudio

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!