Broccoli koken.. Het blijft een van de meest lastige groenten om te bereiden. Tenminste, dat verkondigen veel mensen. In principe is broccoli koken namelijk ontzettend makkelijk. Hoe je dat doet? Dat delen wij in een nieuw artikel! Na dit artikel wordt broccoli koken nooit meer een probleem!
Zo kook je de perfecte broccoli
Als je een willekeurige pagina op Google opent, krijg je het advies in 4 tot 5 minuten je broccoli beetgaar te koken. Vergeet alle regeltjes over broccoli koken in een aantal minuten. We gaan vanaf nu echt op broccoli koken op gevoel. Want daar draait het allemaal uiteindelijk om: koken op gevoel. Wij doen het als volgt en het werkt al-tijd.
- Breng wat water aan de kook. Ongeveer driekwart van je pan, zodat de broccoli voldoende ruimte in de pan heeft.
- Als het water kookt, voeg je de broccoli roosjes toe. Mocht je ervan houden, dan kun je er ook nog een snufje zout bij doen.
- Laat de kookwekker achterwegen. Wat je wel moet doen, is er een vork bij pakken. Met de vork kun je namelijk eens in de 1 of 2 minuten in de broccoli prikken om te kijken of de broccoli al naar wens is.
Grotere stronken zijn minder snel gaar dan kleine stronkjes, dus probeer het eerlijk te verdelen. Niet één grote en veel kleine stronken, want dan is het verschil wel heel groot. Dit is echt een gevoelskwestie. De ene vindt zachte broccoli lekker, de ander houdt van broccoli met een harde bite. Juist daarom gebruik je de vork. Zo kun je direct aanvoelen wanneer de broccoli goed gekookt is.
Nooit meer gedoe met broccoli koken
Je zou misschien denken: het lijkt haast te mooi om waar te zijn. Maar niets is minder waar! Broccoli is ontzettend makkelijk om te koken, als je er maar even een paar minuutjes bij blijft. Eén minuut te lang kokend in de pan en je prachtige broccoli heeft de structuur van een pak vla gekregen. Helaas kun je dat niet testen met een kookwekker, wel met een vork!
Schrik af met koud water!
Nog een extra tip: als je het water afgiet en de broccoli in de pan laat, kookt ‘ie nog wat door dankzij de warmte van de pan zelf. Voel je met je vork dat de broccoli bijna klaar is? Tijd om af te gieten! Als je pas gaat afgieten als de broccoli perfect is, ben je soms ook al iets aan de late kant. Door het koude water stopt het proces van het garen/koken van je broccoli direct!
Ook leuk: Hoe val je snel in slaap?
Comments 2