This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Yoga - Handig om te weten

Handige informatie voor je yogales

Voordat je met je yogales gaat beginnen, heb je waarschijnlijk nog veel vragen. Want hoe moeilijk of zwaar is yoga nu eigenlijk? Iedereen ervaart dit natuurlijk anders, maar over het algemeen is yoga niet moeilijk om te leren. je hoeft geen bijzondere balans of conditie te hebben, en het leuke is dat je de moeilijkheidsgraad in je eigen tempo op kan bouwen. Zo kan je met een beginnerscursus starten met simpele posities, waarna je met behulp van de docent steeds moeilijkere en zwaardere posities aanleert.

Om op een hoog niveau yoga uit te oefenen, zal je afhankelijk van je aanleg, conditie en balans enkele jaren les nodig hebben. De oefeningen en posities voor gevorderden zijn namelijk te ingewikkeld en zwaar om na een paar maanden al te beheersen. Om yoga te kunnen doen heb je maar een paar dingen nodig, namelijk een yogamatje en sportkleding. Bij sommige aanbieders wordt er voor de yogamatjes gezorgd, maar bij de meeste cursussen moet je deze zelf aanschaffen en meenemen. Een yogamatje kost gemiddeld zo’n 20 tot 30 euro, en is essentieel voor tijdens de yoga oefeningen. Een yogales duurt gemiddeld een uur, maar bij sommige aanbieders kan je er ook voor kiezen om langer of korter les te hebben. Zo worden intensievere yogalessen (poweryoga) soms ook per half uur aangeboden.

De meeste cursisten hebben een of twee keer in de week yogales, dit is voldoende om je niveau en conditie op peil te houden. Het wordt bij de intensievere yogavarianten aangeraden om niet vaker dan drie keer per week les te hebben, om zo je lichaam rust te gunnen en blessures te voorkomen. Wel is het goed om elke dag te mediteren of wat rustige yoga- of strekoefeningen te doen. Dit brengt je tot rust en is voordelig voor je spieren. Het is bijvoorbeeld verstandig om elke dag even een kwartiertje te mediteren en wat simpele yoga houdingen aan te nemen.

Yoga doe je bijna altijd in een groep, er zijn maar weinig aanbieders die privéles geven. Er is altijd een professionele instructeur aanwezig die de oefeningen voordoet, je helpt met moeilijke posities en je vragen beantwoord. De grootte van de yogaklas verschilt per aanbieder, maar gemiddeld bestaat zo’n klas uit 10 tot 20 mensen. Je hoeft geen specifieke leeftijd te hebben om mee te doen met de yogales, het is een sport die geschikt is voor jong en oud. De gemiddelde leeftijd in een yogaklas ligt meestal tussen de 18 en 30 jaar, maar ook als je niet binnen deze categorie valt kan je prima meedoen. Hoeveel een yogales kost verschilt per aanbieder, maar gemiddeld kost een les ongeveer 15 tot 20 euro. Dit tarief wordt doorgaans per les of per maand berekend. Het leuke van yoga is dat je niet alleen je balans, maar ook je conditie en spierkracht oefent. Een ontspannende full body workout dus!

Yoga

Yoga is de afgelopen jaren erg populair geworden, en dat is ook niet zo gek! Yoga is namelijk een hele leuke sport waarbij je je niet alleen inspant maar ook heel erg kan ontspannen. Door Yogalessen te nemen breng je je lichaam in balans, verbeter je je conditie en bouw je spiermassa op. Maar ook je mentale gezondheid wordt verbeterd door de yogalessen: je gedachten komen tot rust en je kan weer ontspannen en helemaal zen je dagelijkse verplichtingen weer oppakken. Yoga heeft dus heel veel voordelen, en zal je door middel van gezellige groepslessen het perfecte ontspanningsmomentje bieden. Yoga is oorspronkelijk ontstaan in het Hindoeïsme en is religieus bedoeld, om in contact te komen met het goddelijke. Tegenwoordig is yoga in de westerse wereld uitgegroeid tot een populaire sport, en heeft weinig meer met religie te maken. Wel wordt er tijdens de meeste yogalessen aandacht besteed aan de ademhaling, het ordenen van de gedachten en even helemaal tot rust komen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de technieken voor de yoga-ademhaling een gunstig effect hebben op de mentale gezondheid, en het autonome zenuwstelsel in balans brengt.

Yoga voor de beginner of gevorderde

Het nemen van yogales heeft dus niet alleen lichamelijke voordelen, maar zal ook je mentale gezondheid verbeteren. Daarnaast is yoga een hele leuke hobby, die niet snel gaat vervelen en die je samen met anderen kan doen om elkaar te motiveren. Yogales is geschikt voor beginners en gevorderden, je kiest zelf op welk niveau je wil beginnen en in welk tempo je je conditie en lenigheid wil verbeteren. Je hoeft dus niet bijzonder lenig of sportief te zijn om yogales te nemen, want dit wordt je vooral door te oefenen en met behulp van een goede yoga instructeur. Deze zal je alle begeleiding bieden die je nodig hebt en je helpen met alle oefeningen en vragen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je tijdens de yogales meteen in het diepe gegooid wordt, want door gewoon te beginnen zal je al snel de eerste oefeningen onder de knie krijgen! Daarnaast zal je merken dat na een korte tijd je conditie verbetert, je beter slaapt, beter om kan gaan met emoties en stress en je soepeler en leniger wordt. Wil jij dit ook allemaal en wil je de basisoefeningen van yoga leren of je niveau verder omhoog krijgen? Vul dan een aanvraagformulier in en vind de beste yogales bij jou in de buurt.

Yoga in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Meer...

Reviews


Alle star star star star star 5/5

What a warm welcome! After 'shopping' at several studios in Amsterdam and trying different styles of yoga, this little place felt as a safe and intimate home. I have been attending the Vijnana classes for about 10 months now and it has been a true personal journey, close guided by the sweet, funny, and extremely skilled teachers and owners Eveline and Sanne. Looking forward to many more!

Mardjan Dana Abidian - 22/10/2015 - Voor Samana Yoga Center


Alle star star star star_border star_border 3/5
Prijs / kwaliteit star star star star_border star_border 3/5
Faciliteiten star star star star_border star_border 3/5
Leraar star star star star star_border 4/5

Gisteren met een groep collega's een yogales gehad van Geert. Leuk om te zien hoeveel passie hij omtrent yoga heeft Het was een ontspannen les, wel behoorlijk zweverig. Leuk voor een keertje, maar yoga is niet echt voor mij geschikt, daar heb ik het geduld niet voor.

Erik Dekker - 29/09/2015 - Voor Hatha Yogales - maandag 28 september

Voor expert Anicchan


Alle star star star star star 5/5
Prijs / kwaliteit star star star star star 5/5
Faciliteiten star star star star star 5/5
Leraar star star star star star 5/5

Inspirerende middag waarin je rust, ontspanning en ruimte kunt ervaren door ervaren Mindfulness en yogadocent!

Anoniem - 07/04/2016 - Voor Mantraworkshop

Voor expert Yogastudio JYO

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!