This website uses cookies Click to read the privacy beleid and the algemene voorwaarden

Akkoord

Hoe werkt Skillseeker?

1
Vertel ons welke skills je zoekt
Beantwoord een paar korte vragen en vertel ons wat je zoekt.
2
Ontvang en bekijk meerdere voorstellen
Ontvang binnen een paar dagen voorstellen van geselecteerde aanbieders.
3
Klaar om in te huren. Succes!
Vergelijk aanbieders op kwaliteit, prijs en profiel en maak de beste keuze.

Groepsles of Bootcamp - Handig om te weten

Praktische informatie voordat je deelneemt aan een bootcamp

Natuurlijk wil je het liefst zo snel mogelijk beginnen met sporten, maar toch is het handig om een aantal dingen te weten voordat je je aanmeld voor een bootcamp. Hoe zwaar of moeilijk is een bootcamp bijvoorbeeld? Hoe jij het bootcamp ervaart ligt vooral aan je conditie, je spierkracht, en je eigen motivatie. Maar in het algemeen is een bootcamp voor iedereen te doen, ondanks dat de trainingen vaak intensief zijn. Doordat je met een groep bent wordt je door anderen meegetrokken en zal je nooit alleen achterblijven. Om mee te doen met een bootcamp heb je naast sportschoenen en kleding niets nodig, de eventuele attributen worden door de aanbieder verzorgd. Meestal worden er attributen van buiten gebruikt zoals in het park of in de natuur.

Voor het bootcamp heb je wel goede kwaliteit sportschoenen nodig, die ook flink vies mogen worden. Tijdens het bootcamp sport je namelijk buiten in de natuur, dus het is handig om sportschoenen te kopen die tegen een stootje kunnen en die makkelijk schoon te maken zijn. Voor 100 euro heb je redelijke sportschoenen, maar als je niet zeker weet of je door wil gaan met sporten kan je soms voor een paar tientjes sportschoenen kopen. Deze gaan echter niet zo lang mee als de duurdere variant. Een bootcamp duurt gemiddeld een uur, maar er zijn ook aanbieders die kortere, intensieve bootcamp van bijvoorbeeld een half uur geven. De meeste mensen doen een of twee keer per week bootcamp, en het wordt sterk aan te raden om dit niet meer dan drie keer te doen. Zo voorkom je blessures en spierpijn.

Sporten tijdens bootcamp doe je altijd in een groep, en samen zorg je ervoor dat je elkaar over de streep trekt om grenzen te verleggen. De groepsgrootte verschilt per aanbieder, maar gemiddeld bestaan een groep uit tien tot twintig mensen. Niet alleen gezond, maar ook erg gezellig dus! Een bootcamp is voor alle leeftijdscategorieën, jong en oud kunnen meedoen aan de verschillende programma’s. Wel is het zo dat de gemiddelde leeftijd in de bootcampgroepen tussen de 18 en 30 jaar is.

Hoeveel een bootcamp precies kost verschilt per aanbieder, maar gemiddeld kost een training 30 euro per maand. Dit tarief wordt per les, week of maand berekend. Een klein bedrag dus voor de hoeveelheid plezier en gezondheid dat een bootcamp oplevert. En het mooiste van bootcamp is dat je niet alleen je conditie, maar ook je spierkracht en motoriek verbetert. Een unieke training dus!

Bootcamp

Een bootcamp is voor iedereen die houd van bewegen, de grenzen wil verleggen en graag buiten sport in de natuur. Wil jij een maatje minder, je eigen grenzen doorbreken en je gezellig in groepsverband helemaal uitleven? Dan is een bootcamp echt iets voor jou. Tijdens een bootcamp zal je samen met anderen verschillende oefeningen en cardio doen in de natuur, waarbij je door anderen gemotiveerd wordt om steeds een stapje verder te gaan en conditie en spierkracht op te bouwen. Je gaat bijvoorbeeld een stuk hardlopen, om vervolgens een paar trappen op en af te rennen of te gaan opdrukken. Bootcamp kan je net zo intensief maken als je zelf wil, er zijn voor beginners speciale groepen en je bepaald zelf wat je wel en niet aankan. Maar het leuke van bootcamp is juist dat je ook doelen behaald waarvan je nooit had gedacht dat je het zou kunnen! Dit komt door de geweldige teamsfeer, een goede trainer en de motiverende kracht van de groep. Bootcamp is dus ideaal voor als je jezelf wil testen en alles uit jezelf wil halen!

Word lichamelijk en mentaal gezonder

De term bootcamp komt uit Amerika en werd oorspronkelijk gebruikt in het Amerikaanse leger om op intensieve manier te trainen met materialen die de soldaten beschikbaar hadden. Het doel was om in korte tijd zo getraind mogelijk te worden, en dat is vandaag de dag bij bootcamp nog steeds het doel! Als je moeite hebt met afvallen, spieren opbouwen of jezelf moeilijk kan motiveren om te bewegen is bootcamp de ideale oplossing. Je bent er niet veel tijd aan kwijt, omdat de trainingen kort en intensief zijn, en daardoor is bootcamp ook heel geschikt voor mensen met een drukke agenda. Bootcamp is precies de boost die je nodig hebt om fit en gezond de week door te komen, en zal je hele lichaam, conditie en spieropbouw verbeteren. Maar bootcamp heeft niet alleen voordelen voor het lichaam, er zijn ook bewezen mentale voordelen. Door mee te doen met een bootcamp en te sporten in de natuur kom je tot rust, slaap je beter en heb je minder stress. Daarnaast zorgt het sporten voor een algemeen geluksgevoel, en je zal je dus niet alleen gelukkiger voelen met je verbeterde lichamelijke conditie maar ook met je mentale gezondheid! Ben jij ook enthousiast geworden en wil je je grenzen testen, en je lichamelijke en mentale conditie verbeteren? Wacht dan niet langer en kom in actie! Vul een aanvraagformulier in en vind de leukste bootcamp bij jou in de buurt.

Groepsles of Bootcamp in meer steden

Geselecteerde aanbieders

Meer...

  • Heel Nederland
  • Simpel en gratis
  • Telefonisch bereikbaar
  • Grootste aanbod
  • Veilig

Blijf op de hoogte van wat er bij jou in de buurt wordt aangeboden!